Sağlık çalışanları, öldürülen Dr. Ersin Aslan için ülke genelinde bir günlük eylem yapıyor. İstanbul'da sağlık meslek örgütleri Çapa Tıp Fakültesi'nde toplanarak Beyazıt Meydanı'na yürüyecek. Sağlık çalışanlarının eylemlerinden habersiz olan bazı vatandaşlar ise hastanelerde tedavilerini yaptıramadan ayrıldı. Sabah erken saatlerde Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen bir vatandaş, eylem nedeniyle muayene olmadığını belirterek, "Doktorlar grev yapıyorlarmış muayene yapmadı biz de gidiyoruz. Doğru bulmuyoruz mağdur oluyoruz. Çalışan doktor arkadaşlarını öldürdükleri için grev yapıyorlar. Sabah telefon ettik ama çalışıyoruz dediler. Bu vatandaşa haksızlıktır" dedi.

Duruma tepki gösteren bir başka vatandaş ise, "Muayene olamadık maalesef, işte devletin hali gözüküyor. İnsanları da burada mağdur etmemek gerekir. Yapılacak bir şey yok" şeklinde konuştu.

Hastanelerde olduğu gibi sağlık ocaklarında da sağlık hizmeti verilmezken, bazı vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Sağlıkçıların eylemine destek veren bir vatandaş ise Gaziantep'te yaşanan olayı kınayıp, "Doktorlar grev yapsınlar çalışmasınlar. Destekliyorum bir doktor bıçaklanır mı?" dedi. Kolesterolün ölçtürmek için sağlık ocağına gelen bir vatandaş da, "Ben gelmişim şeker kolesterol ölçtürmeye tabii ona bakamıyorlar. Doğal olarak ben destekliyorum. Bir cerrahın yetişmesi bu ülkemizde kolay değil" dedi.