Şahin'in BDP'li vekiller için kullandığı "zavallı 18 milletvekili "cümlesi dikkat çekti.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Diyarbakır olaylarını değerlendirerek, “Bir milletvekili hukuki eyleme katılır. Milletvekillerin polis tarafından hedef seçildiği yüzde yüz yalandır. Aksine polislerimiz milletvekilleri tarafından hedef seçilmiştir” dedi.

Bakan Şahin konuyla ilgili yaptığı açıklamada; ''Kapanan kepenkler günlerdir. Mahrum kalınan ticaretin hesabını kim verecek. Olumlu bir şey ne var Allah aşkına. Olumlu bir düşünce yok olumlu bir çalışma yok. Kan, kin, gözyaşı, ölümden başka bir şey vadetmeyen bir lanetli yapı ve onun adına hizmet etmeye gayret eden Diyarbakır'daki 14 Temmuz'daki zavallı 18 tane milletvekili var'' diye konuştu.
YÜZLERCE MERMİ ELE GEÇİRİLDİ
Gölbaşı Vilayetler Evi’nde kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Diyarbakır’da yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulunan Şahin, “13 Temmuz’da Diyarbakır’a değişik yollardan giriş yapılan noktalarda yapılan aramalarda bir adet kaleşnikof, 6 tabanca, 3 susturucu, 3 av tüfeği ve yüzlerce mermi ele geçirildi. Tam miting günü öncesinde. Yüksek ihtimalle yakalanmamış silah mühimmatıyla patlayıcı maddelerin Diyarbakır çevresinde takibi devam ediyor. Biz hep söyledik. BDP, bölücü terör örgütünün tamamen siyasal uzantısı olarak faaliyet gösteren bir partidir. Yapılmak istenen toplantı bir anlamda terör örgütünün toplantısıdır. Bunun başka bir anlamda değerlendirmek biraz akıl tutulması olacaktır” dedi.
POLİSLERİMİZ MİLLETVEKİLLERİ TARAFINDAN HEDEF SEÇİLMİŞTİR
BDP’li milletvekillerinin polis tarafından bizzat hedef alındığına yönelik iddiaların sorulması üzerine Şahin, “Bir milletvekili hukuki eyleme katılır. Milletvekillerin polis tarafından hedef seçildiği yüzde yüz yalandır. Aksine polislerimiz milletvekilleri tarafından hedef seçilmiştir. ‘Getirin o amiri kafasına sıkacağım’ diyen bir anlayışın ne kadar haklı olduğunu Türk milletinin yüce takdirine bırakıyorum. Ne söylüyorlarsa tersinden okumak lazım” şeklinde konuştu.
Öte yandan; 3 saat süren değerlendirme toplantısının ardından Şahin, söz konusu toplantıların daha sık yapılması konusunda ise espri yaptı.