İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gören ünlü boksör Sinan Şamil Sam'a, kız kardeşinden alınacak karaciğer dokusu nakledilecek.

WBC Dünya Kıtalararası Ağır Sıklet Boks Şampiyonu unvanına sahip olan ve elde ettiği başarılarla ''Boğaz'ın Boğası'' olarak adlandırılan Sinan Şamil Sam, yaptığı açıklamada, karaciğer yetmezliği nedeniyle bir süredir rahatsız olduğunu ifade etti.

Turgut Özal Tıp Merkezi'ne karaciğer nakli olmak için geldiğini belirten Sam, kız kardeşinden alınacak dokunun nakli öncesi kilo vermesi gerektiği için şu an hastanede kendisine diyet uygulandığını söyledi.

Kız kardeşinin, hastalığı nüksettiği ilk anda doku bağışı için kendisine geldiğini anlatan Sam, ''Bu konuda bana hep destek olup, yanımda durdu. Önümüzdeki 15 gün içinde operasyon yapılacak'' dedi.

-''Dövüşmeyi düşünmüyorum''-

Spor hayatında devam edip etmeyeceği konusuna da değinen Sam, ''38 yaşındayım, yapmış olduğum boks stili biraz farklıydı. Fazla hırpalayıcı bir bokstu. Kendimi çok hırpaladım. Yaklaşık 25 sene boks yaptım. 2 kez dünya, 8 defa Avrupa, 16 kez de Türkiye şampiyonu oldum. Kırılması çok zor rekorlara imza attım. Başlamak demek, bir daha sıfırdan başlamak olur. Dövüşmeyi düşünmüyorum. Ringe çıkıp dövüşmeyi düşünmüyorum. Ancak hocalık, danışmanlık, antrenörlük konusunda yardımcı olmak isterim'' diye konuştu.