Dünya Supersport Şampiyonası'nda zirveye üçüncü kez çıkan milli motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu dün yurda döndü. Atatürk Havalimanı'nda coşkuyla karşılanan Sofuoğlu'nun başarısı, annesi Nurhayat Hanım'ı da duygulandırdı. Oğullarından Bahattin'i otomobil kazasında, Sinan'ı motosiklet pistinde, eşi İrfan Sofuoğlu'nu da kanserden kaybeden acılı anne, buruk bir sevinç yaşıyor.

Sezonun 12. ayağı olan Portekiz koşusunu ikinci sırada tamamlayan ve bitime bir yarış kala şampiyonluğunu ilan eden oğlu Kenan'la gurur duyan Nurhayat Sofuoğlu, "Kenan'ın başarısını babası ve ağabeylerinin görmesini çok isterdim. Ama nasip değilmiş." diyor. Mutluluk gözyaşları döken anne Sofuoğlu, Kenan'ın son yarışını da Sakarya'nın Kuzuluk ilçesindeki evinde sakinleştirici alarak izlemiş. En az oğlu kadar heyecan yaşayan Nurhayat Sofuoğlu, doktor gözetiminde tutuluyor. Çeşitli hastalıklarla mücadele eden anne Sofuoğlu, bu sebeple ziyaretçi kabul etmiyor.

Annesinin hemen her hafta uçağa bindiği için bu yönde bir korku yaşadığını aktaran Kenan Sofuoğlu ise motor sporlarının tehlikeli bir alan olduğunu; ancak işini çok sevdiğini söylüyor. Annesinin yıllar ilerledikçe bu durumu kabullendiğini dile getiren şampiyon, "Evet tehlikesi var; ancak biz zaten o riski göze aldık. Hayatın her yerinde risk vardır. Yaşadığım sakatlıklar bana işimi ve hayatımı daha fazla sevdirdi. Çünkü sakatlık sonrasında motora ilk bindiğim anda yürümeye ilk başlayan çocuğun heyecanını yaşıyorum." ifadelerini kullanıyor.

3-4 yıl daha yarışmak istediğine dikkati çeken Kenan Sofuoğlu şöyle devam ediyor: "Avrupa'da yaşamak gibi bir niyetim yok. Çünkü sürekli gidip gelmekten dolayı gerçekten yoruldum. Bu durum, benim için yarışmak kadar zor. Bundan sonra Sakarya'da yaptırdığımız pistte bir yarış okulu açmak ve geleceğin yıldızlarını yetiştirmeyi istiyorum."