Şanlıurfa'da güvenlik güçleri büyük bir faciayı önledi. Saldırı hazırlığındaki teröristleri durdurmak isteyen güvenlik güçlerine teröristler ateş açtı. Çatışmada 3 güvenlik görevlisi ve 1 vatandaş yaralandı. Teröristlerden biri ölü ele geçirildi, biri de kıskıvrak yakalandı.

"Canlı Bomba" Alarmı

Güvenlik güçleri Şanlıurfa'da canlı bomba alarmındaydı. Suriye'den Türkiye'ye giriş yaptığı belirlenen teröristlerin yakalanması için kontroller sıklaştırıldı. Viranşehir-Ceylanpınar karayolu üzerinde şüpheli bir araç durdurulmak istendi.

Araçtan güvenlik güçlerine ateş açıldı. Kontrol noktasındaki 2 polis memuru ile 1 uzman çavuş yaralandı.

Güvenlik güçlerinin teröristlere karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.  Çatışmada, teröristlerden biri yaralı yakalandı.

Araçtan inen diğer terörist, üzerindeki el bombasını polise atmak isterken, bombanın elinde patlaması sonucu öldü.

Seken kurşunlardan biri, yakındaki akaryakıt istasyonunda çalışan bir kişiye isabet etti. Yaralılar Şanlıurfa'da tedavi altına alındı.

Çatışmayla ilgili bilgi veren Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, "Sonuçta 1 terörist ölü, 1 terörist yaralı olarak elimizde. Araç şoförü de şu anda gözaltında. 1 tane polis memurumuz ağır yaralı, şu anda ziyaret ettiğim polis memurunun çok şükür hayati tehlikesi yok" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de, yaralıları hastanede ziyaret etti.

Bakan Çelik, "Çok yönlü olarak inceliyoruz. Manisa ve Adana istikametinden bazı yerlerde keşiflerde bulundukları bilgisi var. Adana'dan Şanlıurfa'ya buradan da Ceylanpınar'a doğru giderlerken bizi daha çok üzen olaylara neden olmadan güvenlik güçleri tarafından yakalanmıştır. Zorlu bir sürecin içindeyiz. Belli çevreler ülkenin gelişmesine milletin birliği ve bütünleşmesinden çok rahatsız. Bunlar bunun göstergesi" diye konuştu.