Aksu ailesinin yakınları, terörün bitmesini istedi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde sabah saat 06.10 sıralarında ilçe merkezi ile tugay arasındaki yola teröristler tarafından döşenen mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit düşen askerlerden Mardin Midyat doğumlu Selman Aksu’nun İzmir’deki baba evinden birlik ve bütünlük mesajları yükseldi. 5 çocuklu Aksu ailesinin ilk göz ağrıları ve henüz bir yıllık astsubay olan 22 yaşındaki şehidin Diyarbakır’ın ilk görev yeri olduğu belirtildi. Şehidin, bir hafta önce izine geldiği ve yakınları arasında geçen diyalogda kendisini rahat hissettiğini söylediği öğrenildi.

Şehidin babası Hayrettin Aksu, askeri komutanlar tarafından teselli edilirken acısını; ‘En son iki gün önce görüştük. Yaklaşık 10 gün önce izine geldi.Hiçbir mesajım yok’ ifadesiyle dile getirdi.

Aksu ailesinin aile dostlarından Cengiz Sonbur; yaptığı açıklamada, "Devlet yetkililerimizden tek isteğimiz doğunun batının çocuğu ölmesin. Ama farkındaysanız ölenlerin kimliğine bakın hep doğulular. Biz de Mardin’liyiz. Tek istediğimiz bu kanın akıtılmaması. Ne yapılacaksa, dağdakiyle vali ile Başbakan ile herkes elini taşın altına koyacaktır. İç savaş diyorlar ama bu müslümanların kardeşin kardeşi öldürmesidir. Ne askerimiz ölsün ne de diğer müslümanlar ölsün. Bu kadar müslümanın kanı ucuz değil. Birbirimize saygı duyalım” diye konuştu.

Taziyelerin kabul edildiği şehit evine Türk Bayrağı’nın asılmaması dikkat çekti.