Uran, yaptığı yazılı açıklamada, medyada yer alan ''Şehit Aileleri ve Gaziler, maddi taleplerinin karşılanması için açlık grevine başlıyor'' şeklindeki haberin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Söz konusu haberin 41 ilde şubesi, 17 temsilciliği, 7 bin 500'den fazla üyesi bulunan derneği fazlasıyla rahatsız ettiğini belirten Uran, ''Derneğimiz, terörle mücadele kanununa idam cezasının getirilmesi ile başta eli kanlı bebek katili olmak üzere terör elebaşının idam edilmesi, terör örgütü ve bebek katilinin muhatap alınmaması, terör örgütünün siyasi taleplerinin yerine getirilmemesi için mücadele etmiş ve mücadele edecektir'' ifadelerini kullandı.

Uran, açıklamasını şöyle sürdürdü:

''Kamuoyunu yakından takip edenler bu taleplerimizi sürekli gündemde tuttuğumuzu bilmektedirler.

Anayasamızın 61. maddesinde bulunan 'Devlet, harp ve vazife şehitleriyle malul ve gazileri korur, toplumda kendine yaraşır hayat seviyesi sağlar' hükmü çerçevesinde ait olduğumuz camianın sorunlarının çözümünde de mücadele etmekteyiz.

Her türlü olumsuz şartlara rağmen 'vatan sağolsun' demeyi bilmiş, ülkemizin en fazla fedakarlık yapmış kesimiyiz. Şehit aileleri ve gaziler olarak manevi değerlerimiz her zaman maddi taleplerimizin daima önünde olmuştur. Maddi talepler için açlık grevi yapılmasını tasvip etmediğimiz gibi destek de vermemekteyiz.''