Erzincan'ın Kemah ilçesinde vatani görevini tamamlamasına 92 gün kala 11 Ağustos 2008 günü teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu 9 arkadaşıyla birlikte şehit olan er Abdullah Aydın Emer'in annesi Tülay Yaşar (42), Sarıçam Kaymakamlığı'na yardım için dilekçe verdiğini ancak reddedildiğini söyledi. Yaşar, eşinin İstanbul'da yaşamak istemesi üzerine oğlunun kabristanın bulunduğu Adana'dan ayrılmamak için eşinden boşandığını belirterek, "Eşimden boşandığım için oğlumdan kalan 370 TL maaş ile tek başıma ayakta durmaya çalıştım. Ancak bu kadar düşük maaşla maddi zorluk çektiğim için ağlayarak Sarıçam Kaymakamlığı'na bir defaya mahsus olmak üzere 500 TL vermeleri için dilekçe verdim. Ancak kaymakamlık bana maaşım olduğu gerekçesiyle yardım etmedi" diye konuştu.

Boşanmadan dolayı alacağı nafakanın da düzenlenmediği için çok zor durumda olduğuna dikkat çeken Yaşar, "Dilekçede şehit annesi olduğumu ve eşimden ayrıldığımı da yazdım. Durumum hakkında gerekli bütün bilgileri verdim. Şehit annesi olarak, ben diyorum ki, Aydınım'a polise taş attırsaydım, kat kat fazla yardım alırdım. Biz bunu hak etmedik. Gerçek mağdurlar gerekli ilgiyi görmüyor. Ben bu vatana aslan gibi evladımı verdim. Ben Aydınım'ı askere gönderirken hiçbir şartım olmadı. Başım sıkıştığında yardım istedim ama kaymakamlıktan hiçbir yardım görmedim. Eşimden boşnama aşamasında 1.5 yıl şehidimden aldığım maaşla geçinmeye çalıştım kimseden yardım almadım. Şuana kadarda hiçkimseden yardım talep etmedim. Düşünnüki ne kadar darda kaldım ki kaykmakamlığadilekçe götürmek zorunda kaldım. Ve ben o dilekçeyi ağlayarak götürdüm. Hiç kolay değildi o dilekçeyi götürmek. Ben Aydınım'ı hak etmeyenlere hakkını helal etmiyorum."

Türkiye Harp Malülleri Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Ersin Güluçar, şehit annesinin 370 TL maaşla geçinemediği için kaymakamlığa yardım almak için başvuru yaptığını vurgulayarak, "Günümüz koşullarda 370 TL maaşın, çocuklarımıza okul harçlığı olarak veriyoruz. Fakat bu şekilde, biz defalarca şehit annesini sosyal yardımlaşma vakfına göndermemize rağmen gitmeyeceğini yardım almayacağını belirtti. Biz o dönem zarfında elimizden geldiğinde annemize yardımcı olmaya çalıştık. O yardım kaymakamlık tarafından yapılmasa da biz yinede şehit annemizin destekçisiyiz, asla kimseye muhtaç bırakmayız. O maaş düzelene kadar. Fakat ben burada şunu vurgulamak istiyorum. Özellikle isim vermek istemiyorum ama bir vali yardımcımızın arayıp Sarıçam Kaymakamıyla görüşmesine rağmen yardım yapılmıyor. Şehit annesi olduğunu vurgulamamıza rağmen devlet tarafından yapılacak o küçük yardımı, onure edecek yardımın onaylanmaması, gerçekten bizim içimizi acıtıyor" dedi.

Güluçar, Türkiye'de özellikle Adana tarafının vasıfsız bir göç aldığını, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden binlerce fakir ve muhtaç insanların bu bölgeye yerleştiğini bu insanlara dünyaca yardım yapıldığını söyledi.

Güluçar, vatandaşlara yapılan bu yardımlara karşı olmadığını ifade ederek şöyle devam etti:

"Sosyal devlette bu tür yardımlar yapılacaktır. Vatandaşlar arasında bir ekonomik denge olacaktır. Kimse yatağına aç girmesin diyoruz, bizde bunu destekliyoruz ama bir taraftan bunlar yapılırken, vatan için evladını vermiş, evladını aslan gibi sağlam göndermiş, mayına basması sonucu 9 parçaya ayrılmış şekilde gelen şehidimizin annesine yapılan bu şey, gerçekten kabul etmek istemiyoruz. Umarız yetkililer buradan sesimizi duyar. Ve bugün bu şehit annemize yapılanın başka şehit annemize yapılmasını istemiyoruz. Biz dilenci değiliz, kaymakam bey şehit annesinin maaşı var diyor, kendisi 370 TL ile bir ay geçinsin bakalım görelim. Biz şehit annesinin elektrik ve su faturalarını yatırıyoruz."

Güluçar, kaymakamlığın maaşı olduğu gerekçesiyle şehit annesine yardım etmediğini ancak İçişleri Bakanlığı'nın şehit yakınlarına yardım yapılması konusunda genelgesi olduğunu, şehit yakınlarına pozitif ayrımcılık istediklerini sözlerine ekledi.

Sarıçam Kaykamaklığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan açıklamada ise şehit annesinin dilekçe ile yardım talebi olduğu ancak 3 bin 294 sayılı Sosyal Yardımlaşmı ve Dayanışma Teşvik Fonu Kanunu'na göre maaşı olan bir kişiye yardım yapılamayacağından şehit annesinin yardım talebinin reddedildiği bildirildi. Ayrıca şehit annesine vakfın Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi 100'er TL yardım yaptığı kaydedildi.