Şehit jandarma er İbrahim Dal’ın cenazesi, Van’dan helikopterle memleketi Mardin’in Ömerli İlçesi’ne getirildi. Buradan ambulansa alınan şehit Dal’ın cenazesi, toprağa verileceği Kaynakkaya Köyü’nde götürüldü. Köylüler Şahit Dal’ın cenazesini gözyaşlarıyla karşılayıp, cenaze töreninin düzenleneceği evlerinin önüne omuzlarda taşıyarak götürdü.


Eşini yıllar önce kaybeden ve 3 çocuğuyla İstanbul’da yaşayan şehit annesi Hazal Dal, gözyaşları arasında oğlunun tabutuna sarılıp Kürtçe ağıtlar yaktı. Oğlunun fotoğrafını öpen Dal, "Beni kime bıraktın? Seninle yaşıyordum. Beni bu dünyada sahipsiz bıraktın. Senin yüreğini yakanları Rabbim de yaksın" diye ağlarken sinir krizleri geçirdi.

Tezkeresine 5 ay kaldığı ve sözlü olduğu belirtilen Dal’ın cenazesi daha sonra askerlerin omuzlarında köy mezarlığına götürülüp, burada yaklaşık 1000 kişinin katılımıyla gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze sırasında bazı köylülerin zafer işareti yaptığı görüldü.

Köyde şehit İbrahim Dal için kurulan taziye çadırında gazetecilere açıklamalarda bulunan akrabası Hasan Dal, "Ben yeğenim öldü diye ’Vatan sağolsun’ demeyeceğim. Barış gelsin istiyoruz. Artık ne zamana kadar bu kan dökülecek? Ben de bu uğurda gazi oldum. Terörist öldürüldüğünde de asker öldürüldüğünde de yüreğimiz yanıyor" dedi.

Hasan Dal’ın Elazığ’da vatani görevini yaparken girdiği çatışmada ayağından yaralandığını öğrenildi.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, şehit Dal’ın toprağa verilmesinin ardından köye gelerek ailesine başsağlığında bulundu.