Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, DNA incelemesi için yarın Ankara'ya gönderilmesi planlanan kan örnekleri ve şehit cenazelerinin, sürecin hızlandırılması amacıyla bugün gönderileceğini bildirdi.

Vali Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit ailelerinin bazılarından sorumlular nezaretinde Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde kan örneği alındığını bildirdi.

Kan örnekleri ile şehit cenazelerinin DNA incelemesi için yarın Ankara'ya gönderilmesinin planlandığını hatırlatan Vali Balkanlıoğlu, sürecin hızlandırılması amacıyla bugün gönderileceğini ifade etti.

Balkanlıoğlu, sürecin sağlıklı ve hızla işletilerek, şehitlerin ailelerine teslim edileceğini kaydetti.

-''Hasar tespit çalışmaları başladı''-

Patlamadan evleri, eşyaları, araçları zarar gören vatandaşların durumuna da değinen Vali Balkanlıoğlu, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin, hasar tespit çalışmalarına başladığını belirtti. Balkanlıoğlu, ''Ekiplerimiz, tespitlerini tamamladıktan sonra, zararın ne şekilde karşılanacağı planlanacak'' diye konuştu.

Vali Balkanlıoğlu, güvenlik için boşaltılan konutlar nedeniyle kendilerinden barınma yardımı talebinde bulunan kimsenin olmadığını, vatandaşların geceyi başka semtlerde oturan akrabalarının, yakınlarının yanlarında geçirdiğini de söyledi.