Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın daveti üzerine Bursa'ya gelen Belçika Prensesi Stephanie, kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezme fırsatı buldu. Tophane, Muradiye Külliyesi, Ulu Cami gibi Bursa'nın manevi zenginliklerini yakından inceleyen Prenses, en çok Osmangazi Belediyesi tarafından kente kazandırılan Karabaş-i Veli Kültür Merkezi'nden etkilendi. Karabaş-i Veli Kültür Merkezi'nin ziyaretçileri de karşılarında bir prenses görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. DUAYA EŞLİK ETTİ

Yaklaşık 45 dakika süren sema gösterisini büyük bir dikkatle izleyen Prenses Stephanie, sema sonunda yapılan duaya da eşlik etti. Sufizm ve İslamiyet'e olan ilgisiyle tanınan prensesin zaman zaman duygulandığı da gözlendi. 30 yıl önce tanıştığı Mevleviliğin kendisini çok etkilediğini söyleyen Prenses Stephanie, anı defterine duygularını yazarak, "Burası beni çok eski zamanlara götürdü; kendimi Allah'a daha yakın hissettirdi" dedi.

Boynundaki haç figürüyle dikkat çeken prenses, gecenin sonunda sohbet ettiği semazenlerle tek tek fotoğraf çektirip kendisini Bursa'ya davet eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkür etti.