Şemdinli Esnaf Sanatkarlar, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muharrem Tekin, 2007 yılında proje ve etüt çalışmalarına başlanılan sitede 50 iş yeri bulunacağını belirtti.

Sanayi sitesi inşaatının üst yapısının, sözleşme bedelinin yüzde 70'i oranında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kredi desteği ile yüzde 30'unun ise kooperatif üyelerinin katkılarıyla yapıldığını söyledi.

Sanayi sitesinin altyapısının ise tamamen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığın kredi desteği ile yapıldığını ifade eden Tekin "Projede 50 işyeri bulunuyor ve her iş yeri 140 metrekare olarak inşa ediliyor.

Üç blok halinde olacak sitenin giriş yolu yüzde 10 eğim ile 12 metre genişliğinde, her blok arasında 10 metrelik yol ve her dükkanın önünde 5 metre açık çalışma alanı bulunuyor.

Sitemizde çevre düzenlemesi yapılacak ve yolların tamamı kilit taşı ile kaplanacaktır. 2103 Ekim ayında sanayici esnafımıza teslim etmeyi düşündüğümüz bu yatırımın bütün esnafımıza ve Şemdinli halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.