Genel Müdür Sütlüoğlu, Rize Serbest Bölge Müdürü Hasan Diyarbakır'ı ziyaret ederek, serbest bölge içerisinde depoların yer aldığı alanda incelemelerde bulundu. Rize'nin en değerli arazisinin Rize Serbest Bölgesi'ne kiraya verildiğini belirten Sütlüoğlu, ''Çok yönlü kullanılabilecek depolar uzun yıllar bakımları yapılmadığı için perişan bir durumda. Rize Serbest Bölgesi'ne kiraladığımız depolar bakımsızlıktan harabeye, arazi ise adeta bir dağlığa dönüşmüş'' dedi.
Bu alanın geçmişte Rize'nin en güzel yeri olduğunu ifade eden Sütlüoğlu, ''Burası adeta gizli bir cennet gibiydi. Bu hali Rize için çok üzücü. Alanın rehabilite edilmesi için Serbest Bölge Müdürlüğü ile koordineli çalışma yürüteceğiz'' diye konuştu.
Sütlüoğlu, Rize Serbest Bölgesi'nin daha dar bir alana alınmasını planladıklarını vurgulayarak, ''Diğer bölümlerin kurumumuza iade edilerek bu binaların bakım onarımını yaparak, milli serveti yok olmaktan kurtarmaya yönelik çalışmalarımız var. Bunu bir an önce yapmalıyız. Aksi taktirde milli servet gözümüzün önünde çürüyerek yok olacak'' dedi.