Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı ve belediye meclisi 20 yıllık 'Nuri Sesigüzel Caddesi'nin adını, başkanın kayınpederi 'Ferit Aydın Mirkelam’ adıyla değiştirdi.

Konuyla ilgili Birecik Başkan Yardımcısı Şerif Yücel, hurriyet.com.tr'ye açıklamalarda bulundu. Yücel, Nuri Sesigüzel Caddesi’nin artık bir dönem Urfa Milletvekilliği yapmış Ferit Aydın Mirkelam’ın isminin verildiğini ancak  Sesigüzel’in isminin ise tamamen kaldırılmadığı ve  başka bir caddeye verildiğini belirtti. Yücel; “Uzun yıllar sanat hayatında Urfa Birecikli olduğunu sıkça dile getiren  Nuri Sesigüzel yakın bir tarihte gerçekleşen festivalde Birecikli olmadığını söyledi. 20 yıl önce belediye neden caddeye onun ismini verdi bilmiyorum ama  Ferit Aydın Mirkelam’ın, vefatından sonra da oğullarının ilçemize büyük katkıları var. Birecik’e büyük istihdam sağlıyorlar. O yüzden belediye meclisi Nuri Sesigüzel caddesinin adını olarak ‘Ferit Aydın Mirkelam’ değiştirme kararı aldı.” sözleriyle konuya açıklık getirdi.

"BİRECİK'İN MEDAR-I İFTİHARI"

Geçtiğimiz günlerde Birecik Sanayi ye Ticaret Odası Başkanı Sadettin Bilgin, sanatçı Nuri Sesigüzel Caddesini isimini değiştiren Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı'na tepki göstermişti.

Birecik Sanayi ve Ticaret Odası başkanı Sadettin Bilgin, yayınladığı basın bildirisinde "Nuri Sesigüzel, Bireciğimizin yetiştirdiği ve Bireciğin medar-ı iftiharı ve bütün dünyaya Birecik ismini duyuran ve yaşatan ünlü müziği bir ses sanatçısıdır. Bu sanatçının adı daha önceki belediye başkanları tarafından sahil yolundaki cadde konması ve yıllarca devam etmesi, bu cadde de kalması Bireciklilerin bu sanatçıya karşı duyduğu bir vefa borcudur. Belediye tarafından sanatçıya ait isim tabelasının sökülerek atılması ve yerine zengin olan Aydın Mirkelam adının konması açıkası bütün Bireciklileri üzmüştür" dedi.