Edinilen bilgiye göre; olay, Şehit Pamir Caddesi'nde meydana geldi. Söz konusu cadde üzerinde takip ettikleri kişiye müdahale eden İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, İş-Kur Hizmet Binası önünde limon ve dondurma satışı yapan bir seyyar satıcının bisikletine de el koymak istedi. Bu duruma karşı çıkan seyyar satıcı ile zabıta arasında sözlü tartışma yaşandı. Kısa sürüde büyüyen tartışma kavgaya dönüştü. Birbirlerine tekme ve yumruklar ile saldıran tarafları, ihbar üzerine olay yerine gelen motorize polis ekipleri ayırmak istedi.

"DAĞA MI ÇIKALIM" SÖZÜ GERGİNLİĞE NEDEN OLDU

Bu esnada; "Helalımla para kazanıyorum. Hırsızlık mı yapalım, dağa mı çıkalım, terörist mi olalım?" diye çıkışann seyyar satıcıya, zabıta ve polis ekipleri sert tepki gösterdi. Bir zabıta görevlisi, "Dağa çıkarsan indirmesini biliriz" diyerek karşılık verince ortam yeniden gerildi. Seyyar satıcının arkadaşlarının da olaya müdahil olması ile birlikte gerilim tırmanırken, polis ismi Hasan olduğu öğrenilen bir seyyar satıcıyı gözaltına alırken, zabıta ekipleri de söz konusu şahsın seyyar satıcılık yaptığı bisikletine el koydu.



POLİS İLE ZABITA TARTIŞTI GAZETECİLER AYIRDI

Tartaklama olayı olmasına rağmen zabıta görevlisinin seyyar satıcıdan, davacı ya da şikayetçi olmadığını belirtmesi üzerine bu kez de polisler ile zabıta görevlileri arasında sözlü tartışma yaşandı. “Şikayetçi olmayacaksın bizi neden uğraştırıyorsun” diyerek zabıta görevlisine çıkışan polis memuru ile zabıtalar arasında itiş kalkış yaşandı. Gazetecilerin ve vatandaşların ayırdığı taraflar zabıtanın şikayetçi olacağını söylemesi üzerine ortam sakinleşti.