Sıcaklar gittikçe artıyor. Kavurucu sıcaklar, hafta sonunda da etkisini sürdürüyor. Muğla'da termometreler 46 dereceyi gördü. Serinlemek isteyenler, soluğu su kaynaklarının yanında aldı.

Muğla 46 Dereceyi Gördü

Vatandaşlar bunaltıcı sıcaklarda dışarı çıkamayınca park ve bahçeler boş kaldı. Muğla'da termometreler 46 dereceyi gösterdi.

Serinlemek isteyenler kendini denizin serinliğine bıraktı. Ateşin başında çalışmak zorunda olanlar ve açık havada çalışanlar ise zor anlar yaşadı.

Serinleme Çabası

Serinlemek için dışarı çıkanlar daha çok su kaynaklarının olduğu yerleri, tercih etti. Çocuklar ise tehlikesine rağmen süs havuzlarında serinliyor.

Sıcak havadan bunalan güvercinler de süs havuzlarını mesken tutuyor.

Uzmanlar Uyarıyor

Uzmanlar, kavurucu sıcaklara karşı uyarıyor.

Bu konuda konuşan Konya Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk, “Özellikle yaşlılar çocuklar kalp hastaları, kalp ilaçları kullananlar sıcağa çok fazla maruz kalmamaya dikkat etsinler. Bunu yapamıyorlarsa bile yeterli sıvı desteği, yeterli dinlenme zamanı, uygun giyecekler, teri emecek ve terlemeye izin verecek ölçüde. Bol içecek ve uygun miktarda tuz açığını da kapatacak şekilde içeceklerle açıklarını kapatmaları gerekmektedir" dedi.