Kendisine "Sen psikopat mısın, sıkarım" diyen polise, vatandaş, "Sıkmazsan adam değilsin" karşılığında bulundu.Edinilen bilgiye göre, Adapazarı ilçesi Bosna Caddesinde görevde olan polis ekipleri, ters yönden giden bir motosikleti durdurarak ruhsat ve ehliyet kontrolü yaptı. 79 DF 442 plakalı motosikletin sürücüsünün kontrollerinin yapıldığı esnada iddialara göre; yanında bulunan kişi cebindeki çakıyı polislere gösterdi. Vatandaşın çakısını göstermesi üzerine polis memurunun buna silahını çekerek karşılık vermesi ortamı bir anda gerdi.

Polis memuruna çakı çekildiği anonsunu alan ekipler kısa sürede olay yerine intikal etti. Destek kuvvet olarak gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alınmak istenen genç, kendisine silah çeken polis memuru için, “Abi sen psikopat mısın?” derken diğer polis memurlarına ise, “Beni dövmeye kalkıyor. Silah çekiyor. Al motoru git bizi bırak" diye derdini anlatmaya çalıştı.

Trafik polisi ise gencin üzerinde çakı olduğunu ve arama yapılması gerektiğini söyledi. Bu sırada diğer vatandaş, olay yerine gelen polislere durumdan şikayetçi olduğunu anlatırken yanına gelen trafik polisi, “"Sen kimsin bana çakı çekiyorsun? Senden korkmuyorum. Bana çakı çekemezsin" dedi.

Polis devamında ise, "Bana çakı çekene ben silah da çekerim, sıkarım da" diye cevap verince vatandaş da polis memuruna, "Sıkmazsan adam değilsin" dedi.

Polisle vatandaşın yaşadığı diyaloglar kameralar tarafından saniye saniye kaydedilirken, polis tarafından gözaltına alınan gençler hakkında trafik işaret ve işaretçileri ile kırmızı ışığa uymamak suçlarından toplam 308 lira para cezası kesildi. Motosikletli gençlerin üzerinden ise çakı çıkmadı.