Maliye Bakanı Twitter'dan ilk müjdeyi verdi, VDK açıklama yaptı.
Vergi Denetim Kurulu (VDK) Başkanlığı, 15-16 Eylül 2012 tarihlerinde yapılacak sınavla yeni vergi müfettiş yardımcıları alınacağını bildirdi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, önceki gün Twitter hesabı üzerinden 400 yeni vergi müfettiş yardımcısı alınacağını duyurmasının ardından, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, vergi kayıp kaçaklarıyla mücadele amacıyla yeni vergi müfettiş yardımcılarının alınacağı kaydedildi.
Açıklamada, 15-16 Eylül 2012 tarihlerinde yapılacak giriş sınavının İstanbul ve Ankara illerinde gerçekleştirileceği bildirildi.
Vergi Denetim Kurulu'nun kanunlarla kendisine verilen vergi incelemesi, kayıt dışılık ve yolsuzluklarla mücadele, teftiş ve soruşturma gibi gerek kamu harcamalarının finansmanı ve kamu harcamaları gerekse de vatandaşlık ve mükellef haklarını yakından ilgilendiren çok önemli görevlerin vergi müfettişleri aracılığıyla ifa ettiği belirtilen açıklamada, ''Maliye Bakanlığı olarak, yarınlarımız olan gençlerimizi, dinamik ve öğrenmeye açık yapısı ile ülkemizin seçkin kurumlarından birisi olan Vergi Denetim Kurulu bünyesinde vergi müfettişliği mesleğini seçerek kariyer yapmaya çağırıyoruz'' denildi.
Açıklamada, 3-4 Mart 2012 tarihlerinde yapılan vergi müfettiş yardımcılığı meslek giriş sınavının 31 Mayıs 2012 tarihinde tamamlandığı ve sınava başvuran yaklaşık 1.500 aday arasından 224 kişinin vergi müfettiş yardımcısı olmaya hak kazandığı da hatırlatıldı. A.A