Uluönder Mahallesi Nezih Sokak Tepebaşı PTT binası karşısındaki Sabri Kılıçoğlu Anadolu Lisesi binası, depreme dayanıksız olması nedeniyle bir yıl önce yıkıldı. Okulun öğrencilerine de Batıkent Mahallesi Gündüz Ökçün Caddesi’nde bulunan Beyhan Rıfat Çıkılıoğlu Anadolu Lisesi’nin 2 ve 3’üncü katlardaki sınıflar tahsis edildi. Yıkılan okulun yerine yeni bina yapılması için bu yıl temel atıldı.

ÖSYM, Uluönder Mahallesi’nde yıkılan ve temel halindeki inşaat çalışmaları süren Sabri Kılıçoğlu Anadolu Lisesi’ni bugün yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) yeri olarak gösterdi. Bazı adaylar sınav yerini görmek için birkaç gün öncesinde okula gittiklerinde okul yerine temel aşamasındaki inşaatla karşılaştı. Yıkılan okulun bahçesindeki korkuluklara ise ’Okul taşınmıştır. Adres: Beyhan Rıfat Çıkılıoğlu Anadolu Lisesi 2. 3. katı. Ulaşım 23, 54, 16 (Kırmızı) nolu otobüsler. Gündüz Ökçün Caddesi no: 4 Baksan. Tepebaşı Meslek Lisesi yanı’ yazısı asıldı.

Ortaöğretim düzeyi KPSS için 200 adaya sınav yeri olarak gösterilen Eskişehir Sabri Kılıçoğlu Anadolu Lisesi’nin önünde bu sabah gelen polisler, okul yetkilileri ile ÖSYM görevlileri bekledi. Çok sayıda kişi sınava girecekleri okulun temel halindeki inşaat olduğunu görünce şaşırdı. Okul önünde bekleyen görevliler, adayları minibüsle Beyhan Rıfat Çıkılıoğlu Anadolu Lisesi’ne götürdü. Yetkililer 40’a yakın öğrencinin eski okulun olduğu yere geldiğini ve bunların tamamının yeni sınav yerine yetiştirildiğini, herhangi bir aksamanın olmadığını söyledi.

Bir taksi şoförü ise Batıkent Mahallesi’nden sınava girecek olan bir genç kızı inşaat halindeki Sabri Kılıçoğlu Anadolu Lisesi’ne getirdi. Taksi şoförü okulun yıkılmış ve inşaat halinde olduğunu görünce, "Batıkent Mahallesi’ndeki Beyhan Rıfat Çıkılıoğlu Anadolu Lisesi önünde aracıma binen genç kızı sınav yeri olarak buraya getirdim. Meğer gireceği sınav yeri orasıymış. Genç kıza çevrede bulunanlar yanlış geldiğini söyleyince o da taksiye binmiş. Neyse ki buradaki görevliler genç kızı tekrar sınavın olduğu yere götürdü" dedi.