Akyüz, odasının kapısında dururken, arkasından sinsice yaklaşan silahlı saldırgan, gömleğinin altına sakladığı tabancasını çıkartarak Akyüz’ü kafasından vurdu.

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde nöbet tutan polis Tuncay Akyüz, terörün hedefi oldu. Saat 22.00 sıralarında, hastanenin acil servisi girişine gelen bir kişi, Akyüz’e arkasından yaklaşıp kafasına bir el ateş etti. Saldırgan, Akyüz’ün silahını da alarak kaçtı. 3 aylık çocuk babası Akyüz, yoğun bakım servisinde tedaviye alındı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan polis memuru Tuncel Akyüz şehit oldu. Tunceli’nin Ovacık Başsavcısı Murat Uzun da adliye lojmanlarındaki evinin önünde benzer bir saldırı sonucu şehit olmuştu.



Tunceli'de 1 şehit

TUNCELİ’nin Nazımiye ilçesinde gece saat 21.00 sıralarında 2 karakola eş zamanlı saldırı düzenlendi. İlçe merkezine 25 kilometre mesafedeki Şehit Mehmet Jandarma Karakolu ile 2 kilometre uzaktaki Gökçek Jandarma Karakolu hedef alındı. Yağmurlu ve sisli havada düzenlenen saldırılarda 1 asker şehit oldu, biri karakol komutanı üsteğmen olmak üzere 7 asker de yaralandı. Bölgeye giden yollara PKK’lıların yardım gelmesini engellemek için uzaktan kumandalı patlayıcı tuzakladığı da belirlendi. Tunceli...

Saldırıda Şehit Mehmet Jandarma Karakolu’ndaki askerlerden 1’i şehit oldu, 7 asker yaralandı. Karakol komutanın da saldırıda yaralandı.Sağlık durumu ağır olan bir kişi helikopterle Elazığ Asker Hastanesine sevk edildi.

2 öğretmen kaçırıldı

PKK’lılar, dün saat 17.00 sıralarında Muş’tan Diyarbakır yönüne giden araçta bulunan 2 öğretmeni yanlarına alarak kaçırdı. Öğretmenleri kurtarmak için operasyon başlatıldı.