Kavgaya müdahale eden polis ekiplerinin orantısız güç kullanması olayların büyümesine sebep oldu. 1’i silahla, 4’ü bıçak ve darp sonucu 5 kişi yaralandı. Olayların daha da büyümemesi için bölgeye çevik kuvvet polisi çağrıldı.

Atatürk Caddesi Ayazağa Meydanı’nda, dün saat 20.30 sıralarında, bir işyerinde cep telefonu alım satımı yüzünden işyeri sahibi ile müşteri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle birlikte iki tarafın yakınları da olaya dahil oldu. Kısa sürede büyüyen olaylara yüzlerce kişi karıştı. Kavgada 1’i silahla, 4 kişi de darp ve bıçakla yaralandı. Bölgeye sevk edilen Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, vatandaşlara orantısız güç kullanarak müdahale etmesi olayları iyice alevlendirdi. Sopa ve bıçakların da kullanıldığı kavgalar, çok sayıda resmi ve sivil polisin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Kahveye sığınan yaralılar ise bir süre içerden alınamadı. Polisin kontrolü ele geçirmesinin ardından yaralılar ambulanslarla Şişli Etfal, Taksim ve Okmeydanı Eğitim Araştırma hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayların daha da büyümemesi için bölgeye çevik kuvvet polisi sevk edildi. Polisin soruşturması sürüyor.

Bu arada, olayları cep telefonuyla görüntülemeye çalışan bir basın mensubu da polislerin yakın mesafeden gözlerine biber gazı sıkması sonucu hastanelik oldu. Yaralanan kameraman, İstanbul Tıp Fakültesi Göz Servisi’nde tedavi altına alındı. Basın mensubu, buradaki tedavinin ardından taburcu edilerek evine gönderi