Olay, merkez Çukurova ilçesine bağlı Huzurevleri Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Hürriyet Polis Merkezi'nde görevli polis memuru Fatih Y. (42), satın almak için satılık ev aramaya çıktı. Fatih Y., 1 Eylül 2011'de Huzurevleri Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde camında kiralık yazan bir ev gördü. Bunun üzerine eve çıkarak görmek istedi. Ancak evde kimse olmadığından evi göremeyince alt kattaki kapıyı çalıp, "Ben bir üst katı almak istiyorum ama evde kimse olmadığı için planına bakamadım sizin eve bakabilir miyim?" dedi. Bunun üzerine Kamile Ö. (38), polis olduğu için Fatih Y.'nin eve girmesini izin verdi. Fatih Y. ile sohbet sırasında eşinin öldüğünü kızıyla yaşadığını öğrendiği kadınla arasında arkadaşlık başladı. Polis, kızı Z.Ö. (16) ile kalan kadının yanına yerleşti. Bir süre sonra Fatih Y., kadına ev satın almak istediğini ancak kendisinin maaşında haciz olduğu için kredi çekemediğini söyleyerek kadından kredi çekmesini istedi. Kamile Ö., bir bankaya giderek kocasından kalan maaşı gösterip 26 bin TL kredi çekip polis memuruna verdi. Bir süre sonra Fatih Y., 26 bin TL'nin ev almak için yetmediğini söyleyerek, "Senin evin tapusunu benim üzerime yapalım ben kredi çekeyim, eşimden ayrılıp seninle evleneceğim ama eşimden ayrılmak için benden ev istiyor" dedi.

Kadın bunu da kabul ederek evinin tapusunu Fatih Y.'nin üzerine kaydettirdi. Ancak aradan zaman geçmesine Fatih Y., ne kredi çekti ne evin tapusunu tekrar kadına verdi ne de eşinden boşandı. Bu nedenle evde ikili tartışmaya başladı. Tartışmayı duyan Z.Ö., durumu öğrenince Fatih Y.'yi evden kovdu. Kahramanmaraş'a gitti. Kadın, evinin tapusunu Fatih Y.'den polise başvurarak alamayacağını düşünerek telefon açıp irtibata geçti.

Bu sırada Kahramanmaraş'ta olan Fatih Y., cinayet planı yapıp Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevli olan kardeşi Akif Y.'ye anlattı. Kardeşinin uyarısına rağmen Fatih Y. planına hayata geçirmeye başladı. Fatih Y., 14 Eylül 2011'de Kamile Ö.'yü arayarak, "Seni çok özledim, tapuyu vereceğim, Gaziantep'e gel. Elimde tarihi eser var evdeki en büyük bavulu da boş bir şekilde getir, buraya geldiğini kimseye kızına dahi söyleme" diyerek çağırdı.

Kadın evden çıkarken uyuyan kızını uyandırarak, "Ben Kahramanmaraş'a Fatih amcanın yanına gidiyorum" diyerek yola çıktı. Kamile Ö., Gaziantep'te Fatih Y. ile buluşarak otomobille Kahramanmaraş'a gitti. Ormanlık alana giden Fatih Y., Kamile Ö. ile cinsel ilişkiye girdikten sonra tabancasıyla kadını öldürüp cesedi bavula koydu. Daha sonra kardeşini arayarak "İptal ettim" bana gömmemde yardımcı ol diyerek bulunduğu adrese çağırdı. İki kardeş, cesedi Kahramanmaraş'ta ormanlık alana gömdü.

Bu arada annesinden haber alamayan telefonuna ulaşamayan Z.Ö., polis memurunu arayarak annesini sordu, ancak Fatih Y., annesinin yanında olmadığını hastanelere bakabileceğini söyleyerek telefonu kapattı. Fatih Y.'ye, inanmayan genç kız, polise başvurdu. Annesinin polis memuruyla ilişkisi olduğunu söylemesi ve yaşanan olayları polise anlatması üzerine Asayiş Şube Müdürü Osman Sert ile Cinayet Büro Amiri Şeyhmus Akdemir devreye girdi.

Olayın aydınlatılması için Cinayet Büro Amirliği'nde özel bir ekip kuruldu. Ekipler 2011'in Aralık ayında önce polis memurunu gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen Fatih Y., delil yetersizliğinden dolayı savcılık tarafından serbest bırakıldı. Fatih Y., serbest kaldıktan sonra internetteki sitelerden ve cinayet masasında çalışmış olan meslektaşlarından, delilleri karartma yöntemleri hakkında dolaylı yoldan bilgi sahibi oldu. Cesedin bulunmadığı süre içinde cinayetin kanıtlanamayacağını öğrenen Fatih Y., kardeşiyle birlikte 43 gün önce cesedi gömdükleri yere gitti. Cesedi bulunduğu yerden çıkaran iki kardeş, daha sonra ulaşılması zor olan Ahırdağı mevkiine götürüp tekrar gömdüler ve köpeklerin koku almaması için üzerine kireç döktüler.

Kayıp kadının bulunması için polis cinayetten şüphelendiği için özel bir ekip kurdu. Çalışmalarını hiç ara vermeden devam eden polis, Fatih Y. teknik takibin yanı sıra fiziki olarak da takip etmeye başlandı. Fatih Y.'nin borç batağındayken 2011'den itibaren 2 ev ve bir lüks otomobil sahibi olduğunu belirleyen ekipler, Fatih Y.'yı sürekli telefonla görüştüğü kardeşi Akif'i de kontrol altında tuttu. Fatih Y.'nin aynı yöntemle evli bir kadını tuzağına düşürmek üzereyken polis tarafından uyarılarak Y. ile olan ilişkisini bitirtti. Diğer taraftan ekipler, Kamile Ö.'nin kızı Z.Ö.'nün "Annem en son Kahramanmaraş'a gitmişti" şeklinde verdiği bilgiyi değerlendirmek için yola çıktı.

Bunun üzerine polis Gaziantep-Kahramanmaraş güzergahında bulunan Plaka Tespit Sistemi'nde (PTS) inceleme yaptı. Uzun çalışmanın ardından sistemde Fatih Y., yanında Kamile Ö. ile Kahramanmaraş'a giderken görüntülendiği ortaya çıktı. Aynı aracın aynı gün geç saatte tekrar çıkış görüntüsü incelendiğinde Kadir Ö.'nün oturduğu ön koltukta Fatih Y.'nin kardeşi Akif'in olduğu, ilk görüntüde beyaz gömlekli olan Fatih Y.'nin, kırmızı tişört giydiği de görüldü. Delilleri toplayan özel ekipler polis memuruyla birlikte eşi Yıldız ve kardeşi Akif'i gözaltına aldı.

Çapraz sorguya alınan zanlılardan Akif cinayeti itiraf ederken, Fatih ve Yıldız Y. çifti susma hakkını kullandı. Akif tüm olayı detaylı bir şekilde anlatarak Kamile Ö.'nün cesedini gömdükleri yeri polislerle birlikte Kahramanmaraş'a giderek gösterdi. İlk gömülen yerde kadının tişörtü ile birlikte çürümüş vücut parçalarına rastlandı. Daha sonra Ahırdağı mevkiine giden polisler 4 gün süren çalışmanın ardından kadının cesedine ulaştı. Öte yandan sorguları
tamamlanan zanlılar, adliyeye sevk edildi.