Bağcılar’da ‘yolda yürürken doğurdu’ diye görüntüleri internete konulan 16 yaşındaki N.A., “Yere kan pıhtısı düştü zannettik. Düşük yaptığımı hastanede anladım” dedi. Oysa kamera görüntülerinde N.A. doğum yapar gibi görünmüyor. Polisin hastaneye götürdüğü bebeğin göbek bağı bağlı olduğu ortaya çıktı.


SEVGİLİSİNİN ABİSİ VE ONUN ARKADAŞI DA ŞANTAJLA TECAVÜZ ETTİ

Hürriyet gazetesinin haberine göre N.A., Mahmutbey Mahallesi’nde, çay ocağında çalışan Ömer A. ve ev kadını Fayika A.’nın kızıydı. Lise birinci sınıfta okulu bırakan N.A. aynı mahallede oturan 17 yaşındaki Muhammed A.’ya aşıktı, ilişkiye girdi. Ancak durumu öğrenen sevgilisinin ağabeyi Murat A. ve arkadaşı Murat Ç., “Ailene söyleriz” diyerek ona tecavüz etti. Hamile kaldığında bebeğinin babasının kim olduğunu bile bilmiyordu. Hamileliğini anne ve babasından gizledi. Birkaç ay sonra Murat A., uyuşturucu suçundan tutuklandı, Murat Ç. de askere gitti. N.A.’yı Türkiye’nin gündemine taşıyan olay da hamileliği oldu.

N.A., anne ve babasıyla önceki gün saat 00.35’te Devekaldırımı Caddesi’ndeki bir marketin güvenlik kamerası tarafından görüntülendiklerinden habersiz yürüyordu. Bu sırada N.A.’nın eteğinin altından bebek yere düştü. Bir kaç saniye bebeğe baktıktan sonra aile, hiç bir şey olmamış gibi yoluna devam etti. Caddeden geçenler bebeği görünce polise haber verdi. Polisler bebeği Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Evde dün sabaha karşı ağrıları artan N.A., Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitti. Doktorlar yeni doğum yaptığını ve yaşının 18’den küçük olduğunu tespit edince durumu polise bildirdi. Polisler bebeği görmek istedi, ancak bebek ortada yoktu. N.A. Çocuk Şube Müdürlüğü’ne, anne ve babası Bağcılar İlçe Emniyet’e götürüldü. N.A., polisteki ifadesinde şunları söyledi:

“O gece çok karnım ağrıdı. Kanamam da vardı. Anneme söyledim. Beni hastaneye götürüyorlardı. Yürüdüğüm sırada birden sancım ve kanamam arttı. Ne olduğunu anlamadan benden bir parça yere düştü. Ben düşen parçanın kan pıhtısı olduğunu zannettim. Bebek olduğunu anlamadım. Üstüm başım kan içerisinde kalmıştı. Hemen eve döndük. Üzerimi değiştirdim. Evde benden iki parça daha düştü. Hastanede benden kalan parçaları temizlediler. Bebeğimin devlet yurduna verilmesini istiyorum.”

O AN DOĞMUŞ OLAMAZ, GÖBEK BAĞI YOK Jinekolog Dr. Mustafa Öner Karacaoğlu görüntülere dayanarak karar vermenin mümkün olmadığını belirtmekle birlikte şu yorumu yaptı: “Belki aile daha önce doğumu yaptı. Yürürken bebeği bırakmış da olabilir ya da çok nadir de olsa bebeğimiz çok hızlı bir doğum sonrası yere düşmüş olabilir. Bebek hastaneye göbek bağı bağlı şekilde getirildi. Eğer göbek bağını polisler bağlamadıysa doğum önceden gerçekleşmiş, bebek taşınıyordur. Göbek bağı uzun süre bağlanmadan bekletilseydi bebeği kan kaybından kaybedebilirdik.”

TERKETMENİN CEZASI 2 YIL

Fayika A. ve Ömer A. da ifadelerinde, kızlarının hamile olduğunu bilmediklerini iddia etti. Savcılık, Muhammed A., N.A., Ömer A. ve Fayika A.’yı serbest bıraktı. Çocuğunu terk etme suçuna TCK’da 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.