29 Haziran’da Somali’den Türkiye’ye gelerek Türk polis ekipleri tarafından yaklaşık bir ay boyunca eğitilen 48 erkek, 5 bayan ve 7 idareciden oluşan Somalili grup, eğitimlerini tamamlayarak dün gece Türk Hava Yolları’nın (THY) tarifeli bir seferi ile İstanbul’dan Mogadişu’ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı’ndan hareket etti.

HABERE KONU VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Pasaport kontrol noktasında kendilerine refakat eden Türk polis ekipleri ile zaman zaman sohbet ettiği görülen Somali polislere, emniyet ekiplerinin refakat ettiği görülürken, Somalili polislerin ise Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin üniformalarını giydiği görüldü. Somaliler tek sıra halinde uçaklarının kalkacağı bölüme giderken, havalimanında yolculuk yapmak üzere bekleyen çok sayıda yerli ve yabancı yolcu tarafından merakla izlenirken, Somalili polislerinde bu ilgiden bir hayli memnun olduğu görüldü.

Türkiye’ye gelerek eğitimini tamamlayan Somalili polislerden Nurettin’in ise iyi derece de Türkçe konuşması gözlerden kaçmazken, Türk meslektaşlarının da Nurettin’e bir hayli ilgi göstermesi dikkatlerden kaçmadı. Nurettin, Türkiye’de eğitin görmek üzere APEM’e geldiğini ifade ederek, “Burada Türkçe öğrendim. Ben Trabzonspor’u tutuyorum. En büyük Trabazonspor. Bize her yer Trabzon” dedi.
Türk meslektaşları sayesinde Türkçe öğrendiğini ifade eden Nurettin’in, “Nerde birlik orda dirlik. Akıl yaşta değil baştadır” gibi Türk atasözlerini kullanması dikkatlerden kaçmazken, polis ekipleri tarafından meslek içerisinde kullanılan “Nerde harekat, orda Özel Harekat” sözlerini kullanması da havalimanında kendilerine refakat eden emniyet ekipleri tarafından neşeyle karşılandı.