Olay, Yıldırım ilçesi Mollaarap Mahallesi Okul Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre doğalgaz sobasından çıkan karbonmonoksit gazı rüzgardan dolayı evin içine doldu. Bu sırada fenalaştığını anlayan 20 yaşındaki şeker hastası Selahattin Erel, annesi Selma Erel'i arayarak yardım istedi. Eve gelen anne de gazdan etkilenerek fenalaştı ve baygınlık geçirdi. Bu sırada sesleri duyan komşular da kapıyı açamayınca olay yerine ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Kapıyı açamayan polis ekipleri binanın arka girişini kullandı. Eve giren ekipler anneyi kurtarırken, Selahattin Erel'in hayatını kaybettiğini anlaşıldı.


Olayın ardından Bursagaz ve polis ekipleri evde inceleme yaptı. Erel'in doğalgaz sobasından çıkan karbonmonoksit gazından zehirlendiği tespit edildi. Soba bacasının evin oda duvarından dışarıya çıkarıldığı ifade edilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

"ÖLDÜM ÖLÜMÜ DÜŞÜNMEKTEN"

Selahattin Erel'in ölümü, ailesi ve arkadaşlarını derin üzüntüye boğdu. Arkadaşları sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta Selahattin Erel'in sayfasını mesajlarla doldurdu. Genç Selahattin'in ölmeden 15 saat önce sayfasında paylaştığı, "Öldüm ölümü düşünmekten" sözü ise dikkat çekti.

Bursa'da daha önce hızı saatte 112 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle şofbenden sızan gazdan zehirlenen Ahmet ve eşi Hatice Kaptan hayatını kaybetmişti.