Ortakent Beldesine bağı Yaka köyünde yaşayan ve 62 yaşında babalık duygusunu tadan usta ses sanatçısı Suavi yaşadıkları zor günleri anlatı. 30 yaşlarında meme kanserine yakalanan eşiyle yaşadığı sıkıntıları anlatan Suavi kızı Suada’yı gazetecilerle tanıştırdı. Mutlulukları gözlerinden okunan çift Suada bebek ile birlikte gazetecilere poz verdi.

Ünlü ses sanatçısı Suavi çok sıkıntılı günler geçirdiklerini belirterek “Talihsiz bir olay kapımızı çaldı. Eşim gönül o günkü çağ itibari ile 30 yaşlarında genç bir kadındı. Bu mücadeleyi bir yerden götürmek ve mümkünse yenmek çünkü bu olayda hep yenilmek değil, galip gelme olasılığı da vardı. Ben mücadeleci bir insanım. Biz yol arkadaşlığımızı karı koca olmanın ötesine geçerek, bir dayanışmaya çevirdik. İkimizde çok büyük bir mücadeleden geçtik. Bu birazlar bizim aile içinde 6 yıllık bir derin travma aslında. Kemoterapiyi de kapsayan, radyoterapiyi de kapsayan, cerrahi müdahaleyi de kapsayan eşim Gönül’ün bir tek kirpiğinin olmadığı yumurta kafa diyerek tabir ettiğimiz birçok insanı demorize eden, hayattan koparan, moral bozukluğu gibi birçok olumsuzluğu biz beraber aştık”dedi.

ONBEŞ YILLIK MÜCADELENİN UMUDA DÖNÜŞMÜŞ MEYVESİ SUADA BEBEK

Onbeş yıl gibi uzun bir süre kanserle mücadele ettiklerini belirten Suavi “Biz bu kansere teslim olmamaya çalıştık, yenik düşmemeye çalıştık ve biz kanseri yendik. Bu mesele suavi’nin 60’da bir bebek meselesi değil, bu bir yaşam öyküsü içinde büyük bir dram taşıyan, aynı zamanda 15 yıla yakın bu mücadelede de galip gelme azmi taşıyan umuda yürüyen bir merhaba bu. Biz bebeği düşünemeyeceğimiz kadar canımızla boğuştuğumuz bir evre. Bize tıp bundan 2 yıl önce doğal yolardan gönül hanım anne olabilir dediğinde biz bu şansı asla elden bırakmayız. Bize böyle bir şans sunulduysa zaten 13 senedir kovaladığımız şey budur. Bunu mutlaka yerine getiririz. Suada adını koyduğumuz 1 Ağustos’ta dünyaya gelen bebek aynı zamanda Gönül ve Suavi’nin 15 yıllık mücadelesinin umuda dönüşmüş meyvesidir. Her kanser mağlup edecek diye bir şey yok bazen biz kanseri yene biliriz. Bunun somut örneği Gönül. Eşim anne olma hakkını kullandı ve bugün bir bebeği var. Cerrahi müdahale gördüğü memesinden o çocuğunu büyütecek. Oradan ona pınarlar ve yaşam akıtacak o bebeğini emzirecek”dedi.

SAYGAN “BENİ HAYATA BAĞLAYAN SUAVİ”

Suavi’nin eşi Gönül Saygan ise hayatının en önemli noktasındayken göğüs kanserine yakalandığını ifade ederek “çok yoğun çalışıyordum, büyük bir aşkın içerisindeydim. Büyük planlarım vardı, kariyer planlarım vardı. Bir gün kanser kapımı çaldı. Hiç unutmadığım bir gündü, bu evin temelleri o gün atıldı aslında Suavi buradaydı bu evin temellerini atmak için gelmişti. Ben kanser haberini aldım. O an çok kötü bir an size birisi kanser olduğunuzu söylüyor. Kanser oldum ama bundan sonra ne yapabilirim doktorada ilk onu sordum zaten. Suavi’yi aradım Suavi geldi. Biz o günden sonra bir mücadelenin içerisine girdik. Kanser herkesin kapısını çalabilir aslında önemli olan ondan sonra nasıl bir yol çizebileceğiniz.

Kadınlar meme kanserinde çok büyük bir yanılgıya düşüyorlar. Kendilerine küsüyorlar, evlilikleri bitebiliyor. Her şeyden önce eşlerine güvenmeliler. Ben o süreçte kanseri atlatabildiysem en büyük nedeni doktordan önce Suavi’dir çünkü sürekli yanımdaydı. Her şeyi bir kenara bıraktı. Konserlerini erteledi, hayatını erteledi, planlarını erteledi. Sabahlara kadar benim başımda bekledi. Ben hastalığımla ilgili hiçbir şey bilmeden her şeyi Suavi yaparak her şeyle ol ilgilenerek bir mücadelenin içerisine girdik. O benim elimi hiç bırakmadığı için ben çok büyük bir moralle ve mücadeleyle hastalığımı yendim. Çok büyük kemoterapi gördüm ve her zaman doktoruma sorduğum bir şey vardı çocuk sahibi olabilirmiyim? O zamanlar çok uzaktı çocuk yapmak benim için ama kanseri yendim ve doktorum bana artık anne olabilirsin ama sadece doğal yollardan olursun dedi. Ben birgün hamile olduğumu öğrendim. Suada çok sağlıklı bir bebek 52 cm çok uzun bir kız olacak. Anne olmak muhteşem bir şey”dedi.