Tebdili kıyafet sokak mesaisi yapacak polislerin sayısı açıklanmadı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Güven Timleri Büro Amirliği kadrosuna alınan polisler, 2 aylık eğitimin ardından Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, İl Jandarma Komutanı Murat Koç ve Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'ın da katıldığı törenle sokak mesaisine başladı.

Polisler, görev yapacakları semtlere göre kıyafetlere büründü. Çöpçü, seyyar satıcı, ayakkabı boyacısı kılığındaki polislere sakallı, sarıklı ve cübbeliler de eklendi. Bazı polisler yöresel şalvar tercih ederken, doğu illerinden göç eden vatandaşların yaşadığı bölgelerde çalışacak kadın polisler de fistan giydi.

'SUÇLA MÜCADELEDE ÖNLEYİCİ TEDBİRLER ÖNEMLİ'

Binbir kılıkta görev yapacak polislere başarılar dileyen Vali Hüseyin Avni Coş, taksi sürücüsü olarak görev yapacak polise "Taksimetre açacak mısın?" diye sordu. Sorusuyla vergi kaybının önüne geçilmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Coş, suç ve suçluyla mücadelede güvenlik birimlerinin başarılı çalışmalar yaptığını dile getirdi. Coş, "Polis ve jandarmamız her zaman suçlulardan bir adım önde olmak zorunda. Olayları olduktan sonra çözüp, suçlular zaten adalete teslim ediliyor. Bütün bunların yanında önleyici hizmetler önem taşımakta. Bu manada jandarma ve polisimiz son derece başarılı çalışma yürütüyor. Göreve yeni başlayan bu arkadaşlarımız sayesinde Adana sokakları daha huzurlu, güvenli olacak" diye konuştu.

Tebdili kıyafet çalışacak polislerin günlük kazançlarının ise masrafların karşılanması amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü'nce oluşturulacak fona aktarılacağı kaydedildi.