Mitingde konuşan Soylu, "Yüksekova'da havalimanı açtık. MHP'lilere söylüyorum; siz Hakkari'ye gidemezken, siz Diyarbakır'a gidemezken biz oralara havalimanı yapıyoruz ve biz oraya ay yıldızlı bayrağımızı asıyoruz" dedi.

Miting öncesinde sanatçı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Uğur Işılak konser verdi. Konser sonrasında vatandaşlara hitap eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Aydın Doğan'ın geçen gün ne yaptığını gördünüz değil mi? Kıymetli Cumhurbaşkanımızın fotoğrafını, yüzde 52 ile seçilen cumhurbaşkanı idam talebiyle yargılanıyor diye hemen yanına koydu. Yani mesaj veriyor, diyor ki, 'Ey aziz milletimiz, ey Türk milleti size sesleniyorum. 1960 darbesini nasıl gerçekleştirdiysek, 1961'de rahmetli Menderes'i nasıl idam ettiysek, rahmetli Özal'a nasıl hain tuzaklar kurmuşsak, rahmetli Erbakan'ı nasıl itibarsızlaştırmışsak milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'a da aynı şeyleri yapacağız diye tehdit ediyor" dedi. 

YÜKSEK ASKERİ ŞURA'DA BAŞBAKAN MASANIN KENARINA İLİŞTİRİLMİŞ ŞEKİLDE OTURURDU"

 Soylu, 14 Mayıs 2013 tarihinde IMF'ye olan borcu kapattıklarını söyleyerek, "Sayın Cumhurbaşkanımız borcun kapatıldığı gün çıktı, bütün milletimize ve bütün dünyaya yönelik şu sözleri ortaya koydu, 'Bugün kapatıyoruz IMF borcunu. Ama ey IMF, bugün ayaklarımızın üzerinde duruyoruz. İsterseniz size 5 milyar dolar borç verelim.' İşte buna dayanamıyorlar" şeklinde konuştu. Soylu, 13 yılda ilk önce ekonomik açıklarını, daha sonra da demokratik açıklarını kapattıklarını belirterek devam ettiği konuşmasında, "Bu ülkede Yüksek Askeri Şura'da Başbakan, masanın kenarında iliştirilmiş bir şekilde otururdu ve ses bile çıkaramazdı. Eğer alnı secdeye giden bir insana bir şey yapılacaksa ses bile çıkaramazdı. Bunlar bizim yaşadığımız Türkiye, başka bir Türkiye değil. 9 seçim kazandı AK Parti, sandıkları patlattı. Recep Tayyip Erdoğan hiçbir oyunuza ihanet etmedi, sizlerle beraber oldu. Bugün Yüksek Askeri Şura'da ülkenin Başbakan'ı masanın başında oturuyor. Yetmedi, Milli Güvenlik Kurulu'nda vesayetin borusu ötüyordu. Şimdi Milli Güvenlik Kurulu'nda milletin sözü geçiyor" ifadelerini kullandı.

YAPTIĞIMIZ HİZMETLERLE ÇOK OLUYORUZ" 

28 Şubat ile 15 yaşına kadar çocukların Kur'an-ı Kerim öğrenmesinin yasaklandığını anlatan Soylu, "Bu bir demokrasi, bu bir ülke açığıydı, bu bir insan hakları açığıydı. Bugün neye kızıyorlar biliyor musunuz? Niye liselerde Kur'an-ı Kerim okunuyor? Niye liselerde Peygamber Efendimizin hayatı okunuyor? Milli hasletlerimize, örfümüze, adetimize bir arada oluyoruz diye, 'nasıl bu hale geldi Türkiye' diye kasıp kavruluyorlar. İster çatlasınlar, ister patlasınlar, ister kıskansınlar işte Seydişehir, AK Parti'ye, yeni Türkiye'ye destek veriyor. Ama biz de çok oluyoruz. Nasıl çok oluyoruz? Sen git dünyanın en büyük 3. barajını Artvin'in Yusufeli'ne yap. Sen git dünyanın en büyük tünellerinden bir tanesini Ovit'te yap. Sen git dünyanın en büyük havalimanlarından bir tanesini İstanbul'da yap. Sen git Konya'ya Mavi Tünel yap, su getir. Biz de çok oluyoruz. Dün Sayın Başbakanımızla birlikte milli uçak, milli uçağımızın projesini bütün dünyaya tanıttık. Biz de çok oluyoruz" şeklinde konuştu. 

SİZ HAKKARİ'YE GİDEMEZKEN BİZ ORAYA HAVALİMANI YAPIYORUZ" 

Süleyman Soylu, "Daha dün Yüksekova'da havalimanı açtık. MHP'lilere söylüyorum. Siz Hakkari'ye gidemezken, siz Diyarbakır'a gidemezken biz oralara havalimanı yapıyoruz ve biz oraya ay yıldızlı bayrağımızı asıyoruz. Eskiden Yerli Malı Haftası yapardık. Elma, armut, patates, mısır getirirdik. Masanın üstüne annelerimizin yaptığı keki koyardık. Şimdi Yerli Malı Haftası yapsak masanın üzerine ne koyacağız biliyor musunuz? Altay Tankı, milli füze, Atak helikopterleri, milli savaş gemisi, insansız hava uçağı, Göktürk Uydusu. İşte esas çatladıkları yer burası, esas tahammül edemedikleri Türkiye burası. Bütün bunları yaptık, bundan sonra ne yapacağız? 2015-2019 arası emeklimizin, işçimizin, esnafımızın 4 yılı olacak" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Milletvekili Adayları ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu halkı selamladı.