Bakan Egemen Bağış, bir Alman mahkemesinin sünneti yaralama suçu olarak kabul edip yasaklamasıyla ilgili Süddeutsche Zeitung gazetesine mülakat verdi.
Bakan Bağış, Süddeutsche Zeitung gazetesinde yer alan "İnanç İçin Özgürlük" başlıklı makalesinde, din özgürlüğünün dünyada açıkça belirlenmiş bir dizi yasa ve uluslararası sözleşme ile korunduğunu hatırlattı.
Temel hak olarak din özgürlüğünün Alman Anayasası'nın 4. maddesiyle de kayıtsız şartsız garanti altına alındığını ifade eden Bağış, "En azından öyle olduğu düşünülmektedir" dedi.
Türkiye'nin Almanya'da, "dinin şartlarının kimseyi rahatsız edilmeden yerine getirilmesinin" artık kayıtsız, şartsız gerçekleşemediğini hayretle gözlemlediğini vurgulayan Bağış, Haziran ayında Köln Eyalet Mahkemesi'nin sünneti cezalık bir yaralama suçu saymasından beri, din özgürlüğünün uygulanma samimiyetinin şüphe uyandırdığını kaydetti.
Mahkemenin bu kararının yargıçların yorum hatası olarak kabul edilemeyeceğinin açık olduğunu ifade eden Bağış, bu kararın, Federal Almanya Cumhuriyeti'nin temel hak ve özgürlüklere olan bağlılığının sorgulanmasına neden olduğunu bildirdi.