Başbakan Erdoğan, Brezilya programını tamamlayıp yurda dönüşü sırasında Suriye'den gelen 'Türk uçağı düşürüldü' haberi üzerine ayağının tozuyla Ankara'da Güvenlik Zirvesi'ni toplayıp peş peşe kritik toplantılar gerçekleştirirken, dün de TBMM'de grubu bulunan siyasi parti liderlerini Başbakanlık Resmi Konut'ta kabul ederek yaşanan gelişmeler hakkında muhalefetibilgilendirmişti. Birçok ülke Suriye'nin Türk jetini düşürmesine tepki gösterirken, gözler bugün gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu'na çevrildi. Başbakanlık Merkez Bina'da Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Bakanlar Kurulu'nun ana gündem maddesini Suriye oluşturuyor. Toplantıda Suriye'nin uçağın düşürüldüğü ilk andan itibaren yaptığı açıklamalar, uçağın düşürülme sürecinde elde edilen istihbarat bilgileri, gerçekleştirilen güvenlik toplantıları detaylı bir şekilde masaya yatırılacak. Ayrıca Türkiye'nin çağrısı üzerine yarın Brüksel'de toplanacak olan NATO konusu da ele alınacak.

Düşürülen uçakta bulunan 2 pilotla ilgili devam eden arama çalışmalarının da Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelmesi beklenirken, düşen uçağın enkazıyla ilgili gelen bilgilerin de değerlendirilmesi bekleniyor. Ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da açıkladığı üzere Suriye'ye elektrik konusunda bir yaptırım olup olmayacağı konusu da Bakanlar Kurulu'nun gündemine getirilecek.

Bakanlar Kurulu'nda olayın gerçekleştiği andan itibaren elde edilen tüm bilgiler, yapılan görüşmeler, atılması muhtemel adımlar ve hazırlıklar belirlenerek, son bir tablo ortaya konulması bekleniyor. Bu noktada dün muhalefet partisi liderleriyle gerçekleştirilen görüşmeler ve muhalefetin bu konudaki tutumunun da yine Bakanlar Kurulu'nda değerlendirilmesi bekleniyor. Saat 12.00'de toplanması planlanan Bakanlar Kurulu’nda, ayrıca Dağlıca başta olmak üzere son terör saldırılarının da gündeme geleceği tahmin ediliyor.