SURİYE, Mardin’in Nusaybin İlçesi’nden Türkiye’ye açılan Nusaybin Sınır Kapası’nı bu sabahtan itibaren bakım ve onarım yapıldığını gerekçe göstererek giriş-çıkışlara kapattı.

Nusaybin ile Suriye arasında bulunan Nusaybin Sınır Kapısı, bu sabah saatlerinde Suriye tarafından bakım ve onarım çalışması yapıldığı gerekçesiyle tek taraflı olarak giriş- çıkışlara kapatıldı. Suriye’ye geçmek üzere sınır kapısına gelenler, kapının kapatıldığı öğrenince şaşırdı. Nusaybin Kaymakamı Murat Girgin de kapının kapatılması üzerine Suriyeli gümrük yetkilileriyle görüşme yaptıklarını söyledi. Girgin, "Suriyeli yetkililer, onarım ve bakım çalışmalarını gerekçe göstererek kapıyı kapattıklarını söyledi. Bizim tarafta memurlarımız şu anda görevlerinin başında. Bizim tarafta herhangi bir sıkıntı yok. Suriye tarafı kapıyı açması halinde geçişler normale dönecek" dedi.

Bu arada, Suriye’ye geçiş yapmak üzere Nusaybin Sınır Kapısı’nda, aralarında Suriyeliler’in de bulunduğu yaklaşık 100 kişi pasaport işlemlerini tamamladıktan sonra Suriye’nin sınır kapısını açmasını beklemeye başladı. Türkiye tarafında kalan Suriye uyruklu bir kişi, akraba ziyaretine geldiğini bu sabah Suriye’ye dönmek üzere geldiği sınır kapısından içeri alınmadığını belirterek, "Buraya akraba ziyaretine gelmiştik. Şimdi sınır kapısı kapandı biz burada kaldık. Ayrıca bizim pasaportumuzun süresi 2 gün kaldı. Artık ne yapacağız bilemiyoruz. İnşallah en kısa zamanda sınır kapısı açılır ve evimize döneriz" diye konuştu.

Selman Kara da bugün saat 09.00’da Suriye’ye gitmek üzere kapıya geldiğini ancak Suriyeli gümrük yetkililerinin kapıyı açmadığını söyledi. Kara, "Saat 09.00’dan beri sınır kapısına geldik ve bekliyoruz. Suriye’ye geçmek istedik ancak Suriyeli gümrük görevlileri kapıyı kapatı. Öğrendiğimiz kadriyle Suriye gümrük muhafazaya gelen bir faks ile kapının kapatılması istenmiş, onlar da kapatmış. Şimdi Suriye tarafında birçok Türk vatandaşımız kaldı ve Türkiye tarafında da birçok Suriyeli kaldı. Bunlar neye uğradıklarını şaşırdı. İnşallah en kısa zamanda sınır kapısı açılır" dedi.