2010 yılı Ağustos ayında meydana gelen olayda, her sabah erken saatte işe gitmek için yola çıkan 16 yaşındaki kız., mahalle parkının içinden geçerken yanına evli 2 çocuk babası Nevzat A. geldi. İddialara göre genç kıza, ondan hoşlandığını ve evlenmek istediğini söyleyen Nevzat A., "Bugün işe gitme. Birlikte gezelim" diyerek tenha bir sokağa götürmek istedi. Genç kızın teklifi kabul etmeyip direnmesi üzerine Nevzat A., elinden tutup beline sarıldı. Mücadale sırasında da genç kızı yanağından öptü.

Kendisini taciz eden kişinin elinden kaçarak işe giden mağdur kız, akşam olup eve dönünce başına gelenleri annesi 33 yaşındaki P.A. ve amcasının çocukları olan 23 yaşındaki Murat A. ile 33 yaşındaki Yaşar A.’ya anlattı.
DÖVÜP POLİSE TESLİM ETTİLER

Bunun üzerine genç kızın annesi ve amca çocukları sabah işe giden genç kızı yaptıkları plan doğrultusunda takip etmeye başladı. Kısa süre sonra da genç kız parktan geçerken Nevzat A. yine yanına geldi. Kolundan tutup çektiği sırada genç kız bağırarak yardım istedi. Gelen kişileri görünce kaçmaya çalışan Nevzat A.'yı yakalayan kuzenler Murat A. ve Yaşar A. tekme tokatdövdü. Ardından da polise teslim etti. Nevzat A., suçlamaları kabul etmemesine rağmen tutuklandı.

5 AY TUTUKLU KALDI

Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde cinsel istismar suçundan 15 yıla kadar hapis cezasıistemiyle yargılanan sanık, yaklaşık 5 ay cezaevinde kaldıktan sonra genç kızın şikayetinden vazgeçmesi üzerine serbest bırakıldı. Savunmalarında, "Ben sabah işe gidiyordum. Geç kaldığım için servisi kaçırdım. Ardından koşarken, iki adamla bir kadın ansızın bana saldırarak vurmaya başladı. Ne olduğunu anlamadım" diyerek suçlamaları kabul etmeyen Nevzat A., bugün yapılan son duruşmaya katılmadı.

’KÜÇÜK ÇOCUKLARI VAR, ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM’

16 yaşındaki kız ise şikayetinden vazgeçtiğini tekrar ederek şunları anlattı:

"Sabah işe gitmek için servise bineceğim yere doğru giderken, parkta yanıma sanık geldi. Benden hoşlandığını ve evlenmek istediğini söyleyerek birlikte gezmeyi teklif etti. Kabul etmeyince elimden tutup belime sarılarak ara sokağa götürmeye çalıştı. Karşı çıkıp mücadele ederken de beni yanağımdan öptü. Elinden kurtulup işe gittim. Akşam da bu olayı anneme ve amcamın çocuklarına anlattım. Sonra plan yaptık. İşe giderken onlar beni takip edecekti. Sanık yanıma gelince, annem ve amcamın çocukları onu kovaladı. Bir süre kaçtı. Daha sonra yakalayıp polise teslim ettiler. Ancak küçük çocukları var. Onlara acıdığım için şikayetçi değilim."

Genç kızın annesi P.A. ise, kızının kendilerine olayı anlatması üzerine yeğenleriyle birlikte takip ettikleri ve sanığı dövdüklerini söyledi. Mahkeme olay nedeniyle genç kızın ruh sağlığının bozulduğunu ancak şikayetçi olmadığını belirterek, Nevzat A.'ya 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi.