Daha önce vatandaşların geçişi için açık bırakılan bölümün habersiz şekilde kapatılmasıyla bir anda bariyerler arasında kalan yaklaşık 35 kişi, polisin de yardımıyla bariyerlerin üzerinden tahliye edildi.
Taksim Meydanı’ndaki araç trafiğine yer altına almak için başlatılan çalışmalar kapsamında meydanın bazı bölümleri yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Beyoğlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kapatılan bölümlere ahşap bariyerler yerleştirildi. Kapatma işleminin başladığı ilk saatlerden itibaren vatandaşların geçebilmesi için bazı bölümler açık bırakılmıştı. Çalışmaların ilerlemesiyle birlikte açık kalan bölümler de kapatıldı. Ancak habersiz yapılan bu uygulama bariyerle çevrili alan içinde yürüyen vatandaşlardan habersiz yapılınca ortaya trajikomik bir manzara çıktı. Yaklaşık 35 kişi çevrili alan içinde kaldı. Ne olduğunu anlayamayan yayalar çıkış için yer aradı. Ancak hiçbir çıkış bulunamayınca polisten ve diğer vatandaşlardan yardım istendi.

Sivil polisler ve vatandaşların yardımıyla ahşap bariyerlerin üzerinden geçirilen vatandaşlar mahsur kaldıkları alandan çıkarıldı. Şaşkın bakışlarıyla olayı anlamaya çalışan vatandaşların Taksim’in orta yerinde nasıl mahsur kaldıklarını anlamaya çalışması ilginç görüntüler oluşturdu. Mahsur kalanlar arasında yer alan 8 yaşındaki şemsiye satıcısı çocuk da diğer vatandaşlartarafından kurtarıldı. Kurtarılan çocuk bariyerlerden geçirildikten sonra kendisine yardım edenlere gülümseyerek teşekkür etti.

İstanbul’un en merkezi yerinde sürdürülen çalışmalar sırasında bu kadar kalabalık bir grubun nasıl mahsur kaldığı ise merak konusu oldu. Öte yandan vatandaşlar, çalışmalar nedeniyle meydana yakın noktadaki evlerine gidebilmek için Tarlabaşı Bulvarı'nı dolaşmak zorunda kaldıklarını belirterek mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.