SüperLoto'nun geçen haftaki iki talihlisinden biri olan ve 6.6 milyon lira kazanan Bursalı çiftçi Sami Durmuş'u izini kaybettirdi. Bir zamanlar yörenin en zengini olan Durmuş'un pek çok arkadaşına kefil olduğu, işleri bozulunca kimse kendine kefil olmayınca köyüne küstüğü konuşuluyor. İlk günler sevinen ve köyün girişinde dört gözle milyonerlerini bekleyen köylüleri ise artık umudunu kesti. Köylüler "Bundan sonra dönmez" diyor.

KÖYÜN EN ZENGİNİYDİ

Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı Heceler köyünde oturan ve geçimini çiftçilikle sağlayan 66 yaşındaki Sami Durmuş, bir zamanlar köyün en zenginiydi. İşleri kötü gidince maddi açıdan sıkıntıya giren Durmuş'a, bir darbe de arkadaşlarından geldi. Kefil olduğu arkadaşları borçlarını ödemediği için zor günler geçiren Durmuş hakkında bankalar icra takibi başlattı. Son olarak Tarım Kredi Kooperatifi'ne olan borcunu da ödeyemeyen Sami Durmuş'un traktörüne haciz konuldu. Kredi çekip traktörünü kurtarmak istedi. Ama bir zamanlar kefil oldukları da dahil, köyde kimse kendisine kefil olmadı. Kredi alamayan Sami Durmuş, son bir umutla son 10 lirasının 6 lirasıyla Süper Loto oynadı. Ertesi sabah köy kahvesinde arkadaşlarına kontrol etmeleri için verdiği kupona tam 6 milyon 678 bin TL çıktığını öğrenen Sami Durmuş, ortadan kayboldu.

KÖYLÜ YOLUNU GÖZLÜYOR

Parasını da bir banka aracılığıyla alan Durmuş'u bir daha gören olmadı. Günlerdir milyoner yolu gözleyen köylüler, talihliden halen hiçbir haber çıkmaması üzerine karamsarlığa düştü. İlk günler köy girişine koydukları sandalyeler üzerinde Durmuş'un yolunu bekleyen köylüler artık kahvede iskambil oynamaya başladı. Sami Durmuş'un vesikalık fotoğrafının ve banka müdürünün 6.6 milyon TL'lik çeki alırken çıkan haberleri dikkatle okuyan köy halkının büyük bir bölümü, Sami Durmuş'un zor günlerinde destek görmediği köyüne bir daha geri dönmeyeceği görüşünde birleşiyor. Akrabaları ise ilerleyen yaşı nedeniyle mutlaka geri döneceğini düşünüyor. Normal hayatlarına dönen köylülerin gözü ve kulağı ise yine tetikte. Kahvehanenin içinde iskambil oynarken bile köye her araç girdiğinde, hep birlikten çıkıp "Belki o gelmiştir" umuduyla bakıyorlar.

"EL ÜSTÜNDE TUTARIZ"

Köy muhtarı Kerim Karabıyık, köylünün hemen hemen hepsinin Tarım Kredi Kooperatifi'ne borçlu olduğunu belirterek, "Sami Durmuş kaçmakta haklı. Çünkü şimdi herkes ondan para isteyecektir. Ama burası onun köyü ve yuvası. Biz de köylüleriyiz. Buraya geri dönerse kimse onu rahatsız etmez. Aksine el üstünde tutarız. Bir dediğini ikiletmeyiz. Zaten kazandığı ikramiyenin küsuratını (678 bin TL) verse hem köylü borçtan kurtulur hem de köyümüz ihya olur" dedi.

"KÖYÜNE GERİ DÖN"

Sami Durmuş'un ikramiye kazandığı haberinin yer aldığı gazeteyi elinden düşürmeyen Muhtar Kerim Karabıyık, "İki gün önce köyden geçen lüks bir Mercedes'i görünce Sami Durmuş'un geldiğini sanarak çığlık atıp otomobile doğru koştum. Ama o değilmiş. Sami'yi çok özledik" dedi. Gazetedeki haberi birlikte okuyup okuyup derin derin iç çeken köy sakinleri ise hep bir ağızdan "Sami köyüne geri dön. Seni çok özledik" diyorlar.

Kaynak: Sabah