Tüm işlemleri yaptık. Yüz derisi, göz kapakları, göz yaşı kanaları, saçlı derisi kulağı başarılı bir şekilde nakledildi” dedi.

Uşak'ta, beyin ölümü gerçekleşen ve tüm organları bağışlanan 19 yaşındaki lise öğrencisi Tevfik Yılmaz'ın yüzü, Antalya Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde 34 yaşındaki Turan’a başarıyla nakledildi. Yaklaşık 10 saat süren operasyonun ardından Prof. Dr. Ömer Özkan ve AÜ Rektörü İsrafil Kurtcephe, Gazi Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Öğretim üyesi Prof. Dr. Sühal Ayhan, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Topalan ve operasyon ekibi basın toplantısı düzenleyerek hastanın sağlık durumu hakkında bilgiler verdi.

Verici aileye başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Prof.Dr.Ömer Özkan, “Çok güzel bir ameliyat oldu. Her yüz nakli birbirinden farklıdır. Bu ameliyat, hiçbir şekilde uzamadı. Hepimiz ameliyatta zevk aldık. Sonucunda iyi bir aşama aldatıldı. Hastanın ihtiyacı olan bir ameliyattı.

Tam yüz naklini aşan bir ameliyat oldu. Hastanın her ihtiyacı yapıldı. Tüm işlemleri yaptık. Yüz dersi, göz kapakları, gözyaşı kanalları, saçlı derisi ve kulağı başarılı bir şekilde nakledildi. 9,5 saatten uzun sürdü. Alıcı kısmı da çok zor oldu. Hastanın yaşından küçük bir yüz olması, hastanın şansı oldu. Belirli şartlar var ama bu hastamız şanslı oldu yaş farkında. Umarım terslik umarım olmaz. Bir an önce iyi olur. Çok güzel oturacağını düşünüyorum” dedi.

Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Topalan ise, “Başarı Akdeniz Üniversitesi ve rektörümüz. Tüm ekibe ait. Bu başarı Türk plastik cerrahisinin başarısıdır. Hem dünya hem de Türk tıbbına büyük katkı sağlandığını düşünüyorum. Çok başarılı bir ameliyat oldu. Bu bir ekip işi. Sağlık Bakanlığı’nın da katkısı göz arda edilemez” ifadesini kullandı.
AÜ Rektörü İsrafil Kurtcephe ise, Sağlık Bakanlığı’na katkılarından dolayı teşekkür ederken, organ verici aile yakınlarına Allahtan rahmet diledi.

GÖRÜNTÜLER BASINA DAĞITILDI

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki ekip tarafından yüz nakli operasyonu tamamlanan Turan Çolak’ın ameliyat öncesi görüntüleri, basına dağıtıldı.

Çolak ameliyat öncesi yaşadıklarını anlatırken, “Yolda bir çocuk beni görüyor çekiniyor. İşi bırakmak zorunda da kaldım” dedi. 3.5 yaşındayken ocağın içine düşmesi sonucu yüzünün yandığını anlatan Çolak, Uğur Acar’a yüz nakli yapıldığı dönemde Antalya’da olduğunu belirterek, “Bir gün olacak diye bekledim. Olacağını söylediler. Çok mutluyum. İnşallah güzel olur.Rahat bir ameliyat geçer. Herkes organ bağışında bulunsa çok iyi olur. Ben de organlarımı bağışlayacağım” diye konuştu.