Hollanda’da bina izolasyon işleriyle uğraşan 22 yaşındaki Jacobus Smits’in, Muğla’nın Marmarisİlçesi’ndeki tatil keyfi, acıyla son buldu. Smits, eğlenmek için gittiği su parkında kaydıraktan kaydıktan sonra başını havuzun beton kenarına çarptı ve boynu kırılınca felç kaldı. Hastanede, bir an olsun başından ayrılmayan sevgilisi Danique Wynen’in ilgisiyle yaşama tutunmaya çalışıyor.
Hollandalı Jacobus Smits, geçen 18 Temmuz’da, ülkesinden yola çıkıp, aralarında sevgilisi Danique Wynen’in de bulunduğu arkadaş grubuyla tatil için Marmaris’e geldi. Smits ve arkadaşları, geçen pazar günü, ilçedeki Kemal Elgin Bulvarı Şahin Tepesi’nde bulunan su parkına gitti. Arkadaşlarıyla eğlenen Smits, bir ara kaymak için su kaydırağına çıktı. İddiaya göre, kaydırağa yüzüstü yatan Smits, 25 metre yükseklikten kaydı. Hemen ardından kayan başka bir kişi ise havuzdaki suyun içinde bulunan Smits’in üzerine düştü. Başını havuzun beton kenarına çarpan ve suyun üzerinde hareketsiz kalan Smits hastaneye kaldırıldı. Hollandalı turistin boynunun 5’inci omurunda kırık olduğu belirlendi.
İzmir’e sevk edildiğinde boyundan aşağısı felç olan Jacobus Smits, hemen Prof. Dr. Kemal Yücesoy tarafından ameliyata alındı.
Başarılı geçen operasyonun ardından oturabilir duruma gelmesi sağlanan ve hastanede tedavisine devam edilen Smits’in sevgilisi Danique Wynen ise bir an olsun başından ayrılmadı.

Arkadaşı itiraf etti
Öte yandan, Hollandalı 22 yaşındaki Makiel Adriannus Wilhelmus Voetel, Marmaris Çarşı Polis Merkezi’nde verdiği ifadesinde, Jacobus Smits’in başını havuzun beton kenarına çarpmasına arkadaşı 23 yaşındaki Van Doorn Henricus Marinus Martinus’un neden olduğunu söyledi.
Voetel, polise verdiği ifadesinde, “Biz yan yana sıralı dört su kaydırağından kayarken Martinus’un, Jacubus Smits’in arkasından kaymasına izin verilmedi. Ancak Martinus buna rağmen kaydı. Biz havuza düştükten kısa bir süre sonra Martinus, Smits’in üzerine düştü ve ayağıyla kafasına vurdu. Smits de kafasına betona vurdu” dedi.
Olayı doğrulayan Martinus hakkında, ’Taksirle adam yaralamak’ suçundan işlem başlatıldı. Martinus’un ifade vermeden ülkesine döndüğü de öğrenildi.

Düşerken ayağıyla vurdu
Cankurtaran Mehmet Kızılçık yaralı turisti havuzdan çıkardıktan hemen sonra Marmaris Devlet Hastanesi’ne gönderdiklerini söyledi. Olaya tanık olan su parkı görevlisi Yağmur Selin Güngör de “Dört Hollandalı, sıralı dört kaydıraktan kaymak istedi. 5’inci kişiyi arkadaşının arkasından kaymaması konusunda uyardım. Ancak beni dinlemedi, kafasını çarpan kişinin hemen ardından kaydı. Havuza düşerken ayağıyla arkadaşının kafasına vurdu. Arkadaşı da kafasını havuzun kenarına çarptı” dedi.