TŞOF Başkanı Apaydın, yaptığı yazılı açıklamada, okulların tatile girmesi, havaların ısınması, düğün mevsiminin başlaması ve Ramazan ayının tatil dönemine denk gelmesi nedeniyle karayollarında aşırı bir trafik yoğunluğunun yaşandığına ve beraberinde istenmeyen trafik kazalarının olduğuna işaret ederek, “Tatile değil adeta ölüme gidiyoruz. Son bir ay içerisinde 443 vatandaşımızın olay yerinde hayatını kaybetmesi, 19 bin 403 kişinin de yaralanması trafik kazalarının ne kadar ürkütücü boyuta geldiğinin en belirgin göstergesidir” dedi.

“GÜNDE 15 KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR”

Türkiye’de trafik kazalarının maddi-manevi büyük kayıplara neden olduğunu açıklayan Apaydın, “Maalesef sonuçlar önümüze geldiği zaman olayın vahameti ortaya çıkıyor. Bir günde kaybedilen yaşamlar artık haberlerde 10 saniyede geçiyor. Haziran ayında 443 kişi yani bir günde 15 kişi hayatını kaybetmiş, 19 bin 403 kişi de yaralanmış yani günde 647 kişi trafik kazalarında yaralanıyor. Daha sonra bu yaralılarımız hakkında sağlıklı istatistik yok. Ölüyor mu, yoksa özürlü mü kalıyor bilmiyoruz. Ülkemizde 9 milyona yakın özürlü vatandaşımızın hepsi doğuştan değil ve trafik kazaları bu sayıyı hızla arttırıyor. Maddi kayıp ilk altı ayda 458 milyon liraya ulaşmış. Her yıl 1 milyar lira da can kaybının yanında maddi kayıp yaşıyoruz. Bu durum kabul edilebilir değil” ifadelerini kullandı.

“TRAFİKTEKİ YOĞUNLUK 3-4 KAT ARTTI”

Yaz aylarının başlamasıyla trafikte 3-4 kat yoğunluk oluştuğunu, bunun da trafik kazalarına neden olduğuna dikkat çeken Apaydın, şunları kaydetti:
“Trafik kazalarının yüzde 98’i sürücü kusurlarından kaynaklandığı unutulmamalıdır. Son günlerde ailelerin ocaklarının sönmesinin bir sebebi de düğün konvoyları ile düğün dönüşlerinde alkollü ve yorgun bir şekilde araç kullanılmasıyla yaşanmaktadır. Bu durumun yanında trafik yoğunluğunun artması, aşırı sıcaklardan dolayı asfaltın erimesi ve yol yapım çalışmaları ile sayıları azalsa da Elmadağ Kavşağı, Polatlı Kavşağı, İzmir-Uşak Ayrımı, Afyon-Antalya Uluborlu Kavşağı gibi kör nokta dediğimiz yerlerin sürücüler açısından tehlike yarattığı bir gerçektir. Ama ne olursa olsun sürücülerimiz hız kurallarına uymalı, yorgun-uykusuz yola çıkılmamalı ve en önemlisi acele edilmemelidir."