AK Parti, Danışma Kurulu'nda uzlaşma sağlanamaması üzerine grup önerisini Genel Kurul'un gündemine getirdi.

Kabul edilen öneriye göre, TBMM Genel Kurulu'nda, bugün yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin 1. tur oylaması yapılacak.

Yarın, Toplu İş İlişkileri Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

Genel Kurul'da, 11 Ekim Perşembe günü, TSK'nın Irak'ın, PKK teröristlerinin yuvalandıkları kuzey bölgesiyle mücavir alanlara gönderilmesine ilişkin TBMM tarafından verilen izin süresini 1 yıl daha uzatan Başbakanlık Tezkeresi görüşülecek. Genel Kurul, daha sonra Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nın görüşmeleri tamamlanana kadar çalışacak.

TBMM Genel Kurulu, 12 Ekim Cuma günü de toplanacak ve CHP'nin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında verdiği gensoru önergesini görüşecek. Ardından anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur oylamalarını gerçekleştirecek.

-BDP'nin grup önerisi reddedildi-

BDP de Danışma Kurulu'nda uzlaşma sağlanamadığı için Suriye politikasına ilişkin araştırma önergesinin görüşülmesini, grup önerisi olarak getirdi.

Öneri lehinde söz alan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, sadece ülkelerin değil, insanların da angajman kurallarının olduğunu söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk, Suriye politikasının yanlış, Ortadoğu politikasının ise bilinçli hareket edilip edilmediğinin şüpheli olduğunu ifade etti. Korütürk, Suriye konusunun, geniş şekilde, her şeyin açık konuşulacağı, hakiki kapalı oturumda ele alınmasını istedi.

Öneri aleyhinde konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, gizli oturumda konuşulanların, televizyonlarda aynen tekrar edildiğini belirtti. Bozkır, tezkerenin, Suriye ile kısıtlı olduğunu, tezkereyle caydırıcılığın sağlanmaya çalışıldığını kaydetti. Bozkır, CHP'nin eleştiri yaparken, özeleştiri de yapması gerektiğini ifade ederek, Türkiye'nin kaç komşusu olduğunu bilmeyen bir anamuhalefet partisiyle karşı karşıya olunduğunu savundu. Bozkır, ''Anamuhalefet belki MHP'den örnek almalı, MHP, tenkit yapmıştır ama devletten yana tavır koymuştur'' dedi.

Genel Kurul'da BDP'nin grup önerisi kabul edilmedi.