Milli Savunma Komisyonu üyesi ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın, Milli Savunma Bakanlığı’nın ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın 2012 yılı bütçesi hakkında partisi adına konuşurken AKP’ye yönelik sarf ettiği sözler kurşundan farksızdı.


“Bedelli Askerlik bu haliyle halkı üzmüştür”

Konuşmasına “Bedelli Askerlik” konusu ile başlayan MHP’li Aydın Bedelli Askerlik yasasının bu haliyle halkı tatmin etmediğini söyledi. Yemen Türküsü’nden “Yemen yolu çamurdandır/ Karavanam bakırdandır/ Zenginimiz bedel verir/ Askerimiz fakirdendir” sözlerini alıntılayan MHP’li Aydın 100 yıl önce yazılmış bu türküde anlatılanın bugün de “bedelli askerlik yasası” ile tekerrür ettiğini belirtti.
“Bedelli Askerlik” yasasına halkın nasıl tepki verdiğini anlamak için gençlerle konuştuğunu belirten Aydın, “gençler, bedelli askerlikteki askerlik ibaresine karşı çıkıyorlar, -buna olsa olsa bedelli muafiyet denir. Hatta 30 bin lirası olana vicdani ret hakkı verdiler-diyorlar” dedi.

MHP’li Koray Aydın konuşmasını İsrail ile heronlar için yapılan anlaşmaya değinerek sürdürdü.

“AKP’nin İsrail’e sesi çıkmıyor!”

Heronların zamanında teslim edilmemesi üzerine, AKP’nin İsrail ile yapılan anlaşmaları iptal etmemesini eleştiren MHP’li Koray Aydın şöyle konuştu:

Söz konusu İsrail olunca, AKP iktidarının sesi soluğu çıkmamaktadır! Çünkü sırtını dayadığı tek hegemonik  gücün (ABD’nin) AKP’nin yanına partner olarak verdiği İsrail’e karşı AKP iktidarı ancak göstermelik çıkış yapar!

Malatya’ya yerleştirilen radar sistemi İsrail’in yararına mı?

Malatya’ya kurulan radar sisteminin asıl amacının ve yönetim şeklinin  AKP tarafından Türk Milleti’ne gerçek şekliyle yansıtılmadığını iddia eden Aydın “ AKP, Türkiye’yi İran ile karşı karşıya getiriyor. İranlı yetkililerin siyonizmi koruma sistemi olarak ilan ettiği radar sistemine karşı Türk yetkililer gerekli hassasiyeti göstermiyorlar ve İranlı yetkililer menfaatimiz gereği Malatya’yı vururuz diyorlar. AKP ise bunu dikkate almıyor. İranlı yetkililerin bu sözleri AKP’nin komşularla sıfır sorun politikasının iflas ettiğinin göstergesidir!” dedi.

“Bir buçuk milyon Müslümanın katledilmesine AKP göz yumdu”

AKP’nin uyguladığı dış politika yöntemini eleştiren MHP’li Aydın “Ermeni meselesi dediniz boğuldunuz! Burnumuzun dibinde Irak bataklığının oluşturulmasına göz yumdunuz, bir buçuk milyon müslümanın katledilmesine sesiniz sedanız çıkmadı! Aynı politikayı şimdi Suriye’de uyguluyorsunuz sanki bir Amerikan muhipi gibi hareket ediyorsunuz. Türkiye’nin menfaatlerini gözetmeyen böyle bir yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değildir!”dedi.

“AKP Amerikan maşası olmaya hevesli”

AKP’nin ABD’nin Ortadoğu politikalarının uygulayıcısı olduğunu iddia eden Koray Aydın “Türkiye’nin AKP eliyle bir felakete gönderildiğini görüyoruz. Söz konusu ABD olunca AKP’nin sesi kesiliyor 22 tane İslam ülkesi ABD eliyle BOP kapsamında dönüştürülüyor, daha önce Irak’ta eli kirlenmiş ABD kendine yeni bir taşeron arıyor, eline bir maşa arıyor, siz de gönüllü olarak Amerikan maşalığına imreniyorsunuz. Bu millete bu yakışmıyor. Bundan büyük bir üzüntü duyuyoruz” dedi.

“AKP bu kafayla giderse Türkiye’nin başı belaya girer!”

AKP’nin uyguladığı yanlış politikalardan kendi milletvekillerinin ve seçmenin de rahatsız olduğunu belirten Koray Aydın “Bu kafayla giderseniz Türkiye’nin başını belaya sokarsanız, bizim muhalefet olarak görevimiz sizi uyarmak ve sizleri bu konularda içinde bulunduğunuz yanlışlardan geri döndürmektir!”dedi.

“Başbakan diktatörlerin kimler olduğunu yeni mi anladı?”

Başbakan Erdoğan’ın Medeniyetler İttifakı toplantılarına gönderdiği “Diktatörler yıkılmadan bölgemize huzur yok” mesajını hatırlatan MHP’li Aydın “onların diktatör olduğunu yeni mi anladın, Amerika sırtını pışpışlar, -aslanım kaplanım- derse böyle konuşursun. Ama şunu unutma, bölgeye huzur ancak emperyalistler çekilince gelir.” dedi.

“AKP’nin aldatma ve kandırma üzerine kurduğu düzen elbet yıkılacak!”

Koray Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: “Göreceksiniz sizin elini verip gemisine binip beraber hareket ettiğiniz o hegomonik güç sizi silkeleyip yere bırakacak. O zaman sırf iktidarda kalmak için verdiğiniz bu tavizlerden siz de utanacaksınız! Yaptıklarınız Milletler tarihine kara bir leke ile geçecek”

Koray Aydın’ın konuşması AKP’lileri çıldırttı!

AKP Başkanvekili Mahir Ünal, ”Maşa, taşeron… Bunlar ne zamandan beri eleştiri oldu- Siz adaletle mi nefretle mi siyaset yapıyorsunuz- Siyaset adaletle yapılır. Buradahaysiyet cellatlığı yapmayın. Sayın Bakan eğer bu kürsüye geldiğinde kendisini 1999 yılında sanıyorsa yanılıyor. Türkiye 2011 yılındadır. Türkiye haysiyetlidir. İtibarı ve onuruna hiç bir zaman olmadığı kadar sahip çıkmaktadır. ‘Eğer biz yönetemiyorsak yönetemediğimiz yer işgal altındadır’ zihniyeti yanlıştır” dedi.

Ünal’ın sözlerinden sonra, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın, ”BOP eşbaşkanlığı görevini kim verdi- Meclis mi verdi- Mahir bey İsrail’e karşı tutumumuzdan rahatsız oluyor” dediği duyuldu.

Bu sırada iki grup arasındaki tartışmalar sürdü.

Daha sonra MHP Grup Başkan Mehmet Şandır söz aldı. Şandır, konuşmasına başlayamadığı için kendi grubuna dönerek, ”Böyle bağırıp çağırıp nereye varacağız arkadaşlar-” uyarısında bulundu.
Şandır, ”Burada bütçe müzakeresi yapıyoruz. Muhalefet tenkit edecek, Hükümet cevap verecek. Hakaret edilmiyor, telkin ediliyor, cevabı Hükümet verecek. Sayın Ünal’ın sözleri, hassasiyeti, duygusallığı, suç üstü yakalanmasının ifadesidir. İsrail’de 9 vatandaşımızın katline karşı ne yapabildiniz- Sayın Başbakan ‘bir daha saldırı olursa donanmamızı göndeririz’ demedi mi- Gönderebildik mi-” diye konuştu.