Meclis, bu hafta hem bakanlarla ilgili gensorular hem de 13 ili büyükşehir kapsamına alan yasa tasarısı nedeniyle yoğun bir haftaya hazırlanıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi haftanın ilk gününe, 13 il'i daha büyükşehir kapsamına alan yasa tasarısının görüşmelerine devam ederek başlayacak.

Tasarısının yasalaşmasıyla, Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van, büyükşehir belediyesi olacak.

İstanbul Şişli'nin Ayazağa, Maslak ve Huzur mahalleleri Sarıyer'e, Ankara Yenimahalle'nin bazı mahalleleri Etimesgut ve Çankaya'ya bağlanacak.

559 belediye köye dönüştürülecek.

Gensoru Önergeleri

Meclis Genel Kurulu'nda, 13 Kasım Salı ve 14 Kasım Çarşamba günü ise MHP'nin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile bazı bakanlarla ilgili verdiği gensoru önergelerinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler yapılacak.

Genel Kurul, 13 Kasım Salı günü, Başbakan Yardımcısı Arınç hakkında verilen iki gensoru önergesi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker hakkında verilen gensoru önergesini görüşecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün hakkındaki gensoru önergeleri ise 14 Kasım Çarşamba günü ele alınacak.

Bütçe Maratonu Sürüyor

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nun, 2013 yılı bütçe maratonu bu hafta da sürecek.

12 Kasım Pazartesi günü Orman ve Su İşleri Bakanlığı 13 Kasım Salı günü Adalet Bakanlığı ile Avrupa Birliği Bakanlığı, 14 Kasım'da Ekonomi Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 15 Kasım'da da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın bütçeleri ele alınacak.

Darbe Komisyon'da Sona Yaklaşılıyor

Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu 12 Kasım Pazartesi günü yapacağı toplantıda komisyon çalışmalarıyla, rapor yazımını değerlendirecek.

Kamu Denetçisi Belli Oluyor

Dilekçe ile İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu 13 Kasım'da yapacağı toplantıda Kamu Başdenetçisi aday adayları içinden 3 adayı belirleyerek Genel Kurul'a gönderilmek üzere seçim yapacak.