Hamile kalan Meryem Ş. bir erkek çocuk dünyaya getirirken, suçlamayı kabul etmeyen Hakan S. ile Burak K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Adli Tıp’ta Meryem Ş.’nin bebeğinin babasının yüzde 99.99 Burak K. olduğunu tespit edildi. Sanıklardan Hakan S., delil yetersizliğinden beraat ederken, 24 yaşındaki Burak K. 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Eşinden boşanan M.Ş., 2008 yılında Samsun merkeze bağlı Yukarıavdan Köyü’nde oturan annesinin yanına döndü. Aralık ayında, annesi ormanda odun toplamaya giden M.Ş. evde tek başına kaldı. Bu sırada eve komşularının oğlu olan Hakan S. geldi. İddialara göre kapının açılmasıyla birlikte Hakan S., elindeki bıçakla tehdit edip M.Ş’ye tecavüz etti. Genç kadın korkudan ailesine bir şey anlatamadı. Bu olaydan 5 gün sonra M.Ş. yine tek başına olduğu sırada eve Burak K., geldi. Elektrik saatini okuyacağını söylerek içeriye giren Burak K. da M.Ş.’ye tecavüz etti.
Bu olaydan sonra hamile kalan M.Ş., 2009 yılı Ağustos ayında bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Olayın ortaya çıkması üzerine genç kadın 2 sanıktan da şikayetçi oldu. İki sanık da suçlamaları kabul etmezken, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.
Ancak haklarında Samsun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde cinsel istismar suçlarından 15’er yılhapis cezası istemiyle dava açıldı. Bu sırada İstanbul Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi, M.Ş.’nin bebeğinin babasının yüzde 99.99 Burak K. olduğunu tespit etti. Samsun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde son kez hakim karşısına çakın sanıklardan Hakan S., genç kadının ailesi ile aralarında husumet bulunduğunu belirterek kendisine iftira atıldığını ileri sürdü. Burak K. ise daha önceki ifadelerini değiştirerek M.Ş ile kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini söyledi. Duruşmaya katılan M.Ş. 2 sanığın da bıçakla tehdit edip kendisine tecavüz ettiklerini ileri sürerek şikayetçi oldu.
Mahkeme heyeti, olay nedeniyle genç kadının ruh sağlığının bozulduğunu belirterek, sanıklardan Hakan S.’nin delil yetersizliğinden beraatine karar verirken, Burak K.’yı tecavüz suçundan 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.