Kuzey Afrika sıcak hava dalgası tüm yurdu olduğu gibi Antalya’yı da etkisi altına aldı. Antalya’daki termometreler öğle saatlerinde 52 dereceyi buldu. Sıcaktan bunalan vatandaşlar ve kente gelen turistler, serinlemek için deniz ve su parklarına akın etti. Dünyaca ünlü Konyaaltı sahiline gelen vatandaşlar, Akdeniz’in serin sularına kendini bırakarak kavurucu sıcaklardan kurtulmaya çalıştı. Su parklarına gidenler ise kaydıraklardan kaydı, dansöz eşliğinde sıcağı unutmaya çalıştı.

Antalya’daki hava sıcaklığından bunalınca şemsiye altında ve denizde serinlemeye çalıştıklarını belirten Turgay Yüksel, “Bunaldıkça buralara geliyoruz, başka yapacak bir şey yok. Antalya’da bu sezon böyle. Çalıştığımız için hafta sonları geliyoruz” dedi.


Sıcaklardan fırsat bulunca denize geldiklerini belirten Zeliha Yüksel de, bu yılki sıcakların geçen yıldan daha fazla olduğunu söyledi.


İstanbul’dan Antalya’ya tatile gelen Ayşenur Kaya ise, soğuk içecekler içerek ve denize girerek sıcaklardan korunduğunu ifade etti.