Adana İdman Yurdu Bayan Futbol Takımı, 19 yıl önce profesyonel lige adımını attı. Adana ve Mersin gibi illere göç eden ailelerin kızları, futbola olan ilgileri nedeniyle tesadüf eseri Adana İdman Yurdu’nda buluştu. Kaptanlığını Şırnak Uludereli Songül Paksoy’un yaptığı takımda 18 kişi top oynuyor ve bunların 12’sini Tunceli, Şanlıurfa, Mardin, Elazığ ve Diyarbakır’lı ailelerin çocukları oluşturuyor.

Türkiye Bayanlar Futbol Ligi’nde şampiyonluğun en güçlü adayı olan takımda, 2 beden eğitimi öğretmeni ile 2 spor akademisi öğrencisi de bulunuyor. Yaşları 16 ile 30 arasında değişen futbolcular, antrenmanlardan arta kalan zamanlarında da hep bir arada oluyor.


’SİYASETİMİZ FUTBOL’

Lig sonunda Avrupa’da Şampiyonlar Ligi’ne katılacak olan takımın kaptanı Songül Paksoy, futbolun hayatlarının akışını değiştirdiğini söyledi. Şampiyonluk yolunda ilerlemesine rağmen ekonomik zorluklar içinde olan takıma Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın yardımcı olduğunu anlatan Paksoy şunları söyledi:

"Biz yıllar önce bitmek bilmeyen terörden kaçan ailelerimizle Adana’ya göç ettik. Bize ’Kadından futbolcu mu olur?’ denmesine rağmen, benimle aynı kaderi paylaşan 11 arkadaşımla büyük bir tesadüf eseri futbol takımında bir araya geldik. Biz barış, huzur ve kardeşlik içinde yaşamımızı sürdürüyoruz. Önceleri futbol oynamamıza karşı çıkan ailelerimiz, elde ettiğimiz başarılarla bize destek oldular. Bizim gibi göç eden ailelere ve kızlarına örnek gösterildik. Bizim siyasetimiz futboldan başka bir şey olamaz."