AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Kurban Bayramı öncesinde yapılan alışverişlerle yüzü gülen esnafı ziyaret etti. Karşıyaka'daki bombalı saldırının ardından harabeye dönen dükkanlarını kısa sürede yeniden hizmete açan esnafın mutluluğu, Tayyar ve Fadıloğlu'nun bayram ziyaretiyle daha da arttı. Tayyar ve Fadıloğlu'na ziyaret esnasında taleplerini aktaran esnaf, Ramazan Bayramı'ndaki saldırının ardından kendilerine destek verdiği için Fadıloğlu'na teşekkür etti.

Esnaf ziyaretiyle birlikte, birliğin tablosunu gösterdiklerini belirten Milletvekili Şamil Tayyar, "Vatandaşlarımız bayram alışverişi yapıyor. Ziyaret esnasında onların sevincini paylaşmak istedik. Geçen Ramazan Bayramı'nın ikinci günü bu bölgede teröristler tarafından hain bir saldırı gerçekleştirildi ve 10 vatandaşımız hayatını kaybetti, 10'larca vatandaşımız yaralandı. Bu olayla birlikte Gaziantep'teki yaraları sarmak için Türkiye ayağı kalktı. Şimdi biz bir sonraki bayramda yani Kurban Bayramı öncesinde bu bölgede vatandaşlarımızla kucaklaşarak; birliğimizi, beraberliğimizi ve dirliğimizi göstermek istedik. Umut ediyorum inşallah Gaziantep bir daha bu tür hain saldırılara maruz kalmaz. Birliğimizi ve beraberliğimizi bozmaya yönelik bu tür eylemler bir daha olmaz demek istiyorum. Ve görüyorum ki hiçbir şey olmamış gibi yine bütün vatandaşlarımız büyük bir sağduyuyla birlik ve beraberlik içerisinde alışverişlerini yapıyorlar. İnşallah bayramı da aynı birliktelikle, aynı sevinçle ve aynı heyecanla kutlarız" ifadelerini kullandı.

Esnafın olayın izlerini kısa sürede sildiğini kaydeden Tayyar, "Esnafların olayın izlerini sildiğini gözlemledim. O hain saldırıdan izler görmedim. Daha önce olduğu gibi aynı mutlulukla ve sevinçle, heyecanla dükkanlarını açmışlar. O saldırıdan kaynaklanan bir korkunun izlerine rastlamadım. Öyle bir işareti de görmedim. İnşallah bundan sonra da bu tür hadiseler yaşanmaz" dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu ise, Ramazan Bayramı'nda kan revan içinde kalan Karşıyaka'nın şu an panayır alanına döndüğünü söyleyerek, "Her sene olduğu gibi bu sene de mümkün olduğu kadar vatandaşımızla iç içe olmaya gayret gösteriyoruz. Bu bölgede belirli periyotlarla ziyaretler yapıyorduk. Şu anda da bayram münasebetiyle burası karnaval havası içerisinde, panayır alanı şeklinde. Tüm vatandaşlarımızla hasbihal etmeye çalışıyoruz. Onların bir talebi varsa yerinde dinlemeye gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

Saldırı sonrasındaki hasarın esnafın duyarlılığı sayesinde kısa sürede giderildiğine vurgu yapan Fadıloğlu, "Ben burada vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Belediyenin yaptığı faaliyetlerden çok vatandaşlarımızın kendi özgüveniyle doğru orantılı... Bizim ülkemiz güçlü bir ülke, şehrimizde aslında bugüne kadar böyle bir şeye fırsat verilmediği gibi, şimdiden sonra da verilmeyecek. O olay trafik kazası gibi bir olaydı. Allah bir daha öyle günleri yaşatmasın. Tüm hemşehrilerimiz o olayın hemen akabinde zaten kendini toparladı. Olay, hainlerin istediği noktaya hiç gelmedi, bundan sonra da gelmeyecek. Biz birlik ve beraberlik içerisinde bugüne kadar yaşadık, bugünden sonra da yaşamaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.