Teröristlere orucu, namazı yasaklayıp, onları Zerdüştlük dinine yönlendiren PKK , son olarak İsveç'te ateşe tapılan Zerdüştlük Tapınağı açmıştı. Şimdi de PKK'lı teröristlerin cesetlerinin mezarlıklarda, Müslümanlardan farklı bir yönde gömüldüğü ortaya çıktı.

Akit gazetesinin ulaştığı bu fotoğraf, Şırnak'ın Cizre ilçesindeki mezarlığa ait. PKK'lı teröristlere ait mezarlıktaki iki mezarın yönü diğerlerinden çok ama çok farklı.

CİZRE MEZARLIĞI'NDAKİ TERÖRİST MEZARI

1989'da güvenlik güçleri ile girilen çatışmada ölü ele geçirilen "Hacer" kod adlı PKK'lı Behiye Yasit ile Sanya Uran'ın Cizre Mezarlığı'nda, başları "Güneş"e çevrili bir şekilde gömülü oldukları görülüyor.

MEZAR TAŞINDA "GÜNEŞ" SEMBOLÜ

PKK'lı teröristlerin mezar taşlarındaki "güneş" sembolü de dikkat çekiyor. Teröristlerin mezar taşlarında, Müslüman mezarlarından farklı olarak "El Fatiha" ifadesi yerinde "REVİYA ROJE" yazıyor.

MÜSLÜMANLARIN BAŞI DOĞU'YA, YÜZÜ KIBLEYE

Müslüman mezarları geleneksel olarak, Batı'dan Doğu'ya doğru hazırlanıyor ve cenazenin yüzü kıbleye çevrilerek defnediliyor. Hıristiyan ve Musevi mezarlarında ise mezar Kuzey-Güney doğrultusunda kazılıp cenazenin yüzü batıya çevriliyor.