İzmir Balçova'da yer alan, genel ulaşım hatları ve üniversiteye yakın mesafede olan İzmir Türk Eğitim Vakfı Cumhuriyet Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu, 124 adet 3 kişilik oda ve 1 adet engelli odası olmak üzere toplamda 373 öğrenci kapasitesine sahip. 12 Eylül 2012 tarihinde açılışı yapılacak olan Türk Eğitim Vakfı Trabzon Kız Öğrenci Yurdu ise 250 yatak kapasitesine sahip. Yurtta 63 adet 4 kişilik kendine özel banyo ve lavabosu bulunan oda ile 2 adet engelli odası bulunuyor.

Gerek İzmir gerekse Trabzon'da kız öğrencilere modern bir yaşam alanı sunacak olan yurtlarda kafeterya, mutfak, kantin, hobi&oyun odası, çok amaçlı salon, görüşme ve toplantı salonu, lobi TV odası, ortak çalışma odası, bilgisayar odası, çamaşır ve ütü odası yer alıyor. Yurtlarda 7/24 profesyonel güvenlik ekibi görev yapıyor. Ayrıca yurtta kalan öğrencilerin aileleri tarafından ziyaret edilmelerini sağlamak için de apart misafir odası ve otopark da bulunuyor.

İzmir Balçova'da yer alan TEV Özel Cumhuriyet Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu ve Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne 1,5 km uzaklıkta bulunan TEV Trabzon Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu'na başvurmak isteyen öğrencilerin ailelerinin şehir dışında ikamet etmeleri gerekiyor. Uzak ilçelerde oturan öğrencilerin kabulünü ise komisyon değerlendiriliyor. Yurtta ücretli kalacak öğrenciler için TEV burs kriterleri aranmayacak.