TFF'den yapılan açıklamada, Tahkim Kurulu, Gaziantepsporlu futbolcu Senijad İbricic'e Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen 3 resmi müsabakadan men ve 10 bin lira para cezasını onadı.
Tahkim Kurulu, PFDK'nın Galatasaray Kulübü'ne verilen 10 bin lira para cezasının yanı sıra Karşıyaka Kulübü'nün 20 bin lira para cezasını da oy birliğiyle onarken, Menemen Belediyesporlu futbolcu Çağrı Tekin'in 2 maçlık men ve 2 bin liralık para cezasını 2 resmi müsabakadan men ve 1.333,33 lira olarak düzeltilerek onanmasına oybirliği ile karar verdi.
Kurulun, Galatasaraylı futbolcu Burak Yılmaz'ın Beşiktaş maçındaki penaltı pozisyonu hareketiyle ilgili siyah-beyazlı kulübün yaptığı başvurunun, Tahkim Kurulu'nun yargı yetkisini düzenleyen TFF Statüsü'nün 62/1. maddesinde ve Tahkim Kurulu Talimatı'nın 2. maddesinde belirtilen nitelikte bir karar olmaması nedeniyle reddine; dosyanın gereği için TFF Genel Sekreterliği'ne gönderilmesine oy birliği ile karar verdiği bildirildi.
Bu arada Tahkim Kurulu'nun, Trabzonspor Kulübü'nün başvurusunun ise itiraz konusu TFF Genel Sekreterliği'nin yazısının, Tahkim Kurulu'nun yargı yetkisini düzenleyen TFF Statüsü'nün 62/1. maddesinde ve Tahkim Kurulu Talimatı'nın 2. maddesinde belirtilen nitelikte bir karar olmaması nedeniyle, reddine; dosyanın gereği için TFF Genel Sekreterliği'ne gönderilmesini oy birliği ile kararlaştırdığı kaydedildi.