Rüzgarın kuvveti 223 numaralı körükte yolcu alan Türk Hava Yolları’na ait uçağında burnunu çevirdi ve 30 cm. kadar sola kaydırdı. Dış Hatlar Terminali ile otoparkı birbirine bağlayan bir köprünün üstündeki kaplamalar da uçtu. Köprünün altında bulunan araçlar, güvenlik görevlilerinin ikazıyla bulundukları yerden kaldırıldı. Bu arada oto park girişinde büyükreklam panosu üstündeki parça uçtu. Atatürk Havalimanı’na iniş yapmak isteyen iki uçak da pas geçmek zorunda kaldı.

THY'NİN 43 SEFERİ İPTAL EDİLDİ

Türk Hava Yolları(THY),internet sitesinden yaptığı duyuruyla güney rüzgarları nedeniyle 19 Nisan Perşembe günü iç ve dış hatlarda toplam 43 seferinin iptal olduğu bildirdi.

Geçtiğimiz gün 49 seferini güney rüzgarları nedeniyle iptal eden THY yarında 43 seferini iptal etmek zorunda kaldı. Atatürk Havalimanı'ndan bazı Trabzon, Van, Ercan, Erzurum, Musul, Bologna, Nice, Ankara, Adana, Moskova, Tel Aviv, Kayseri, Sanaa, Samsun, Gaziantep, Antalya,İzmir seferleri iptal oldu.Güney rüzgarından dolayı 43 seferinin iptal olduğunu açıklayan THY yaptığı duyuruda "Olumsuz hava koşulları(güneyli rüzgar) nedeniyle havayolu ulaşımında aksamalar olabilmektedir. 19 Nisan 2012 itibariyle aşağıdaki sefer iptal edilmiştir. Havalimanına gelmeden önce uçuşunuzun güncel statüsünü Çağrı Merkezi'nden (444 0 849) veya web sitemiz üzerinden kalkış-varış uygulaması ile kontrol edebilirsiniz" denildi.

THY iki gün önce yaptığı duyuruda da “Son günlerde Atatürk Havalimanı'nda hava şartlarının oluşturduğu rötarlar yaşanmaktadır. Uzun süredir devam eden bu şartların özellikle bu hafta perşembe, cuma, cumartesi ile önümüzdeki iki hafta boyunca sürmesi beklenmektedir" demişti