Hollandalı engelli yolcu İstanbul-Amsterdam seferini yapan uçakta ilginç bir uygulamayla karşılaştı. BM’de üst düzey görevli olduğu belirtilen Kersen De Yong, kalkış öncesi protez bacaklarını çıkarttı. Kabin ekibi Yong’u, protez bacaklarını başüstü dolabına koyması konusunda uyardı. Bunun üzerine kabin ekibi ile Yong arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Kabin ekibinin ısrarı üzerine Yong, protez bacaklarını kabin ekibine teslim etti. Ekip, protez bacakları uçuş sonuna kadar başüstü dolabına koydu.

Kersen De Yong’un yaşadığı bu olay Hollanda’da yankı buldu. THY’nin bu uygulamasına gelen tepkiler üzerine Türk Büyükelçiliği devreye girdi. THY’nin Amsterdam Havaalanı Müdürü Ahmet Şahin, gelen tepkiler üzerine olayın araştırıldığını ve olayda kusur varsa ortaya çıkacağını, eğer böyle bir durum sözkonusu ise Yong’dan özür dilediğini kaydetti.

Bu arada, Airporthaber’in edindiği bilgiye göre Kersen de Yong’un Amsterdam-İstanbul uçuşunu da yine Türk Hava Yolları uçağı ile gerçekleştirdiği, 6 A ve B koltuklarında oturan Yong’un iki koltuğu kullanarak rahat bir uçuş yaptığı kaydedildi. Ayrıca, Yersen De Yong’un Amsterdam-İstanbul uçuşunu business class sınıfında yapabileceğinin teklif edilmesine rağmen bunu kabul etmeyerek ekonomi sınıfında uçmayı tercih ettiği bildirildi.

Uluslararası uygulamalara göre, bu durumdaki engelli yolcular için bir koltuk boş bırakılıyor, yolcu protez bacaklarını uçuş süresince o koltuğa bırakıyor.