“TC-JHL” kuyruk kodlu Boeing 737-800 tipi uçak, Uluslararası Leonardo Da Vinci Havaalanı yetkilileri ve THY Roma Şubesi çalışanları tarafından karşılandı.
THY Roma Müdürü Yurdagül Altınöz, seferi gerçekleştiren kaptan pilot Attila Uğurlu ve havaalanı çalışanları tarafından üzerinde THY'nin “Globally Yours” sloganının bulunduğu bir pasta kesildi. Uçak, daha sonra İtalyan ve Türk basın mensuplarına gezdirildi.

Mini karşılama töreninin ardından Ünye uçağı, seferini yapmak üzere havaalanından ayrıldı.

THY Roma Müdürü Yurdagül Altınöz, Türk gazetecilere yaptığı açıklamada, uçağın, Boeing'den teslim alındıktan sonra İstanbul'daki THY teknik hangarlarında yaklaşık 130 günlük bir çalışmanın ardından hazırlandığını söyledi.

Uçağın, dış yüzey tasarımıyla 6 aydır uçtuğunu hatırlatan Altınöz, “Ünye” uçağının bu şekilde 1 yıl sefer yapacağını belirtti.

THY'nin bu uygulamasının dünyada bir ilk olduğunu vurgulayan Altınöz, “Takım olmak çok önemli. Takımın üyelerine şirketimizin değer verdiğini gösteriyor. 17 bin personelimiz bu şekilde onurlandırıldı. Bence çok güzel, çok onur verici bir davranış” dedi.

Altınöz, THY'nin İtalya'daki seferlerine ilişkin ise şunları kaydetti:

“THY, İtalya'da 7 destinasyona uçuyor. 2011'de 3 yeni hat ekledik; Napoli, Torino, Cenova. Roma-Milano-Venedik-Bologna zaten vardı. Roma, Bologna, Venedik ve Milano'da frekans artışına gittik. Şu an Roma'da günlük 3 seferimiz var. Milano'da günlük 4, Bologna'ya günlük 2 sefer mevcut. Venedik, kış tarifesinde günlük 3 sefer oluyor. Torino günlük oldu. Napoli ve Cenova'yı da en kısa zamanda günlük yapacağız. Uçakların teslimatına bağlı. Elimizde seferlerimizi artırmak için yeterli sayıda uçak yok. Uçakları teslim aldıkça eksik kalan destinasyonları da tamamlıyoruz.”